Rubrieken

 

Voor & tegen

 • Mag je je kinderen inzetten in online vlogs?

  Voor & tegen

  Het is enorm populair geworden: familievloggers en kidfluencers. Leuk voor kinderen, of liggen uitbuiting en schending van privacy op de loer?

  Lees meer
 • Demonstratie in Warschau, Polen, tegen wetten waardoor de onafhankelijkheid van de rechters wordt aangetast, 6 juli 2018

  Moeten Polen en Hongarije uit de EU gezet kunnen worden?

  Voor & tegen

  In Polen en Hongarije staat de rechtsstaat zwaar onder druk. Moeten de landen uit de EU worden gezet? Argumenten voor en tegen.

  Lees meer
 • vaccinatie

  Moet vaccinatie verplicht worden?

  Voor & tegen

  Wat telt zwaarder, het recht op gezondheid of het recht op lichamelijke integriteit, onderwijs en geloof? En wat zegt dat over het corona-vaccin?

  Lees meer
 • Marietje Beemsterboer en Asis Aynan over bijzonder onderwijs

  Is religieus onderwijs nog wel van deze tijd?

  Voor & tegen

  Uit bezorgdheid over islamitische scholen staat het bijzonder onderwijs onder druk. Is religieus onderwijs nog wel van deze tijd?

  Lees meer
 
 

Vrij!

 • Na drie jaar zonder reden vast te zitten, is prinses Basmah nu eindelijk vrij

  Vrij!

  Prinses Basmah sprak zich als enige van het Saudische koningshuis ooit uit voor vrouwenrechten. Ze is familie van kroonprins Bin Salman.

  Lees meer
 • raif badawi

  Eindelijk is Raif Badawi vrij, binnen Saudi-Arabië althans

  Vrij!

  Wereldwijd voerden mensen campagne voor de jonge blogger Raif Badawi met zijn zachtaardige uitstraling. Nu is hij eindelijk vrij, los van een reisverbod.

  Lees meer
 • Ramy Shaath

  Ramy Shaath krijgt zijn vrijheid in ruil voor zijn Egyptische nationaliteit

  Vrij!

  Na 900 dagen in de beruchte Tora-gevangenis is de Egyptisch-Palestijnse activist Ramy Shaath vrij en herenigd met zijn vrouw in Parijs.  

  Lees meer
 • Ali al-Nimr

  De Saudische Ali al-Nimr werd volwassen in de gevangenis

  Vrij!

  Na negen jaar gevangenisstraf kwam de Saudische mensenrechtenactivist Ali al-Nimr in oktober 2021 vrij. In de gevangenis werd hij volwassen.

  Lees meer
 
 

Even bellen met…

 • Liesbeth Staats

  Even bellen met… Liesbeth Staats

  Interview 13 juni 2022

  Liesbeth Staats maakt zich hard voor vrouwen op de werkvloer en schreef een boek over dit onderwerp. 'Ik hoop er een debat mee te starten.'

  Lees meer
 • Even bellen met… Nizar El Manouzi

  Interview 4 april 2022

  Duizendpoot Nizar El Manouzi speelt in Mocro Maffia, presenteert Het Klokhuis en maakt over staatloze Noord-Afrikaanse jongeren in Europa een korte documentaire.

  Lees meer
 • Sophie Straat

  Sophie Straat: ‘De wappies gingen met mijn nummer aan de haal’

  Artikel

  Sophie Straat zingt over het feminisme, BLM en politiegeweld. Eind 2021 bracht ze het nummer 'Wat is het kut om agent te zijn' uit.

  Lees meer
 • Jerry Afriyie: ‘Als je Zwarte Piet kunt veranderen, kun je alles veranderen’

  Artikel

  Tien jaar geleden ging hij voor het eerst de straat op met T-shirts met de tekst Zwarte Piet is racisme. Sindsdien is Jerry Afriyie drie keer met geweld opgepakt, is hij zijn baan als beveiliger kwijtgeraakt en wordt hij bedreigd.  

  Lees meer
 
 

Domme dingen die dictators doen

 • Paul Biya

  Domme dingen die dictators doen #6: permanent op vakantie

  Naast de gruwelijkheden die onder het juk van dictatoriale regimes plaatsvinden, valt er soms, heel soms, ook nog iets (uit) te lachen.

  Lees meer
 • Hun Sen met horloge

  Domme dingen die dictators doen #5: Hun Sen, echt een man van het volk

  Naast de gruwelijkheden die onder het juk van dictatoriale regimes plaatsvinden, valt er soms, heel soms, ook nog iets (uit) te lachen. Dit keer: de Cambodjaanse premier Hun Sen, die sinds 1985 aan de macht is.

  Lees meer
 • Kim Jong-un

  Domme dingen die dictators doen #4: elf dagen niet lachen vanwege Kim Jong-il

  Naast de gruwelijkheden die onder het juk van dictatoriale regimes plaatsvinden, valt er soms, heel soms, ook nog iets (uit) te lachen. Dit keer: hoe Noord-Korea moest stilstaan bij het overlijden van Kim Jong-il.

  Lees meer
 • De CCTV-toren is een wolkenkrabber in de Chinese hoofdstad Peking. Het is het hoofdkantoor van de Chinese staatstelevisiemaatschappij: China Central Television. De toren is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas en de Duitse architect Ole Scheeren.

  Domme dingen die dictators doen #3: Genitalia-architectuur in China

  Naast de gruwelijkheden die onder het juk van dictatoriale regimes plaatsvinden, valt er soms, heel soms, ook nog iets (uit) te lachen. Dit keer: China’s verbod op ‘lelijke architectuur’.

  Lees meer