Activisten van Amnesty Hongarije protesteren tegen een wetsvoorstel dat ngo’s in hun functioneren belemmert (Budapest, april 2017)

We rekenen ook op jou!

Word lid van Amnesty

Zonder jou zijn we nergens

Overal waar onrecht heerst en mensen worden onderdrukt, komt Amnesty International in actie.

We maken schendingen van mensenrechten zichtbaar en zetten daders onder druk. Onze acties zijn aansprekend, gedurfd en hebben zin. We boeken successen. Achter tralies, in regeringsgebouwen, op straat. Er wordt naar ons geluisterd. Wereldwijd. Want we zijn betrouwbaar en onafhankelijk. Dankzij meer dan 2 miljoen leden die ons wereldwijd steunen. Je bent al lid voor € 10,- per jaar.

Ja, ik word lid! 

Jouw lidmaatschap

Politieagenten voeren in maart 2011 op ruwe wijze een politiek activist af bij een demonstratie in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku
© IRFS

Jouw lidmaatschap bestrijdt onrecht

Jouw steun aan Amnesty helpt slachtoffers wereldwijd. We onderzoeken de schendingen van hun rechten en brengen de buitenwereld op de hoogte. Met rapporten, lobby, acties en campagnes oefenen we voortdurend druk uit.

Het resultaat? Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

© Yauhen Yerchak / Reuters

Jouw lidmaatschap dwingt veranderingen af

Als lid van Amnesty versterk je een vastberaden, toonaangevende groep van meer dan 2 miljoen leden. Hoe groter de groep, hoe meer we de daders onder druk zetten om te veranderen.

Meer leden betekent dus meer slagkracht om onderdrukking, marteling en vervolging aan te pakken.

Amnesty biedt 94.549 handtekeningen aan voor de vrijlating van Nasrin Sotoudeh bij de Iraanse ambassade in Den Haag, februari 2013. In september 2013 kwam ze vrij.
© Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

Jouw lidmaatschap houdt Amnesty onafhankelijk

Als Amnesty willen we altijd en overal kunnen zeggen wat we willen. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom nemen we nooit geld aan van overheden voor onderzoek en campagnes. Zo bewaken we onze geloofwaardigheid.

Hierdoor zijn we wel financieel afhankelijk van onze leden. Van jou dus.

Als Amnesty-lid…

Rosmit Mantilla is een Venezolaanse LGBTI-activist en politicus, die tweeënhalf jaar in de gevangenis zat. Hij werd valselijk beschuldigd van het accepteren van steekpenningen.
© AIVEN

… zeg je waar je voor staat

Als lid van Amnesty International strijd je voor mensen en tegen onrecht. Hoe meer leden zich uitspreken, hoe groter onze invloed.

Muzikale kick-off van de collecteweek door regionale groep van Amnesty in Nijmegen
© Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

… draag je bij

Je donatie is enorm welkom. En nodig. Wil je meer doen? Dat kan met acties en petities. Door deel te nemen aan onze jaarlijkse schrijfmarathon op 10 december. Of door aan de slag te gaan als festivalvrijwilliger, gastdocent of collectant.

© Amnesty International

… blijf je op de hoogte

Twee keer per jaar ontvang je ons Amnesty-magazine Wordt Vervolgd. Hierdoor blijf je op de hoogte van wat er speelt in de wereld. Doneer je € 30,- per jaar of meer? Dan kun je Wordt Vervolgd zes keer per jaar ontvangen.

Natuurlijk houden we je ook op de hoogte van onze strijd tegen onrecht via e-mail. Zo weet je wat we doen, welke acties we voeren en wat de resultaten zijn.

We rekenen ook op jou!

Word lid

Ja, ik word lid