© Marieke Wijntjes

Amnesty bij jou in de buurt

Werk je graag samen met anderen en houd je van afwisseling? Sluit je dan aan bij een Amnesty-groep bij jou in de buurt. Onderaan deze pagina vind je de huidige vacatures. Zelf iets organiseren kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met het servicecenter: actieservice@amnesty.nl.

© Marieke Wijntjes

Amnesty-groepen

Wil je samen met andere vrijwilligers actievoeren en activiteiten organiseren? Bekijk welke Amnesty-groepen er bij jou in de buurt zijn. Sommige groepen hebben een eigen website waarop je alle informatie en contactgegevens van de groep vindt. Heeft de groep bij jou in de buurt geen website? De regiocoördinator brengt je graag met hen in contact.

Amnesty-groepen bij jou in de buurt

Den Haag, 22 oktober 2020 - Voor de Russche Ambassade in Den Haag demonstreert Amnesty voor de vrijlating van de Russische kunstenares en activiste Yulia Tsvetkova. Zij wordt beschuldigd van het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’. Tsvetkova, die zich inzet voor vrouwenrechten en LHBTI’ers, had op sociale media tekeningen geplaatst van het naakte vrouwelijk lichaam.
© Phil Nijhuis

Campagneteams

Wil je je langere tijd inzetten voor één onderwerp of persoon? Dat kan als organizer of activistenleider in jouw stad. Tijdens een campagne voeren verschillende teams één of twee jaar lang actie voor hetzelfde onderwerp of dezelfde persoon. Als activistenleider bedenk en voer je samen met jouw team verschillende acties. Als organizer zorg je dat de activistenleiders in jouw stad de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Amnesty ondersteunt je met trainingen en coaching.

= 4 tot 8 uur per week

Kijk hier of we activistentenleiders of organizers zoeken

 

© Marieke Wijntjes

Regiocoördinatoren

Amnesty Nederland kent vijf regio’s. In elke regio is een coördinator actief die de plaatselijke groepen en activisten kent en aan elkaar verbindt. Wil je iets doen voor Amnesty of aanhaken bij een lokale groep?

Neem contact op!
WhatsAmnesty

WhatsAmnesty

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de acties en activiteiten van Amnesty bij jou in de buurt? Meld je dan aan voor de Amnesty WhatsApp Service op een van de 13 plekken in het land! Je ontvangt berichten over Amnesty’s lokale inzet: wanneer wij bij jou in de buurt actievoeren, wanneer we een lezing, evenement of een schrijfmarathon organiseren, of als we goed nieuws te melden hebben omdat iemand is vrijgekomen. Je ontvangt maximaal twee berichten per maand.

WhatsAmnesty bij jou in de buurt

AGENDA

 • Agenda

  Online introductietraining ‘Actief in Amnesty’ op 1 juni 2023

  Met deze interactieve online training leer je over de missie en werkwijze van Amnesty en ontdek je welke vrijwilligersrol het…

 • Agenda

  10 MAART: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

  Op 10 maart a.s. organiseren de lokale vrijwilligers van Amnesty International in Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond.

 • Agenda

  21 MAART: Dag tegen “Racisme en Discriminatie” .werkgroep I.s.m. Filmhuis van Parkvilla

  Op 21 maart organiseert Amnesty Alphen aan den Rijn voor Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie een filmvertoning van 'Tori en Lokita' in samenwerking met Filmhuis van Parkvilla.

 • Agenda

  20 JUNI: Filmavond Amnesty International Dordrecht

  Op maandag 20 juni, Wereld Vluchtelingendag, Amnesty Dordrecht vertoont de film Styx, in de lounge van cinema The Movies

Ga met elkaar in gesprek over mensenrechten in Nederland

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. We mogen zeggen wat we vinden. We mogen de godsdienst belijden die we zelf willen. En iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan. De komende tijd willen we in het land in gesprek gaan over mensenrechten.

Lees meer over de Mensenrechtendialoog
© Pierre Crom

Kom naar onze introductietraining

Wat zijn politieke moorden? Waarom is Amnesty International tegen de doodstraf? Wat is een bliksemactie?

Als nieuw, actief lid van Amnesty International kun je allerlei vragen krijgen waarop je misschien niet direct een antwoord weet. Het is daarom van belang om goed voorbereid van start te gaan. De introductietraining ‘Actief in Amnesty’ geeft een goed overzicht van het werkterrein en de werkwijze van Amnesty.

Lees verder

© Studio Odilo Girod

Zo start je een website met je Amnesty-groep

Onze Internetgroep ondersteunt webmasters van lokale groepen op inhoudelijk en technisch vlak. Daartoe biedt de groep (aankomende) webmasters verschillende templates in de huisstijl van Amnesty Nederland aan. Ook geeft de Internetgroep adviezen en organiseert jaarlijks een webmasterdag. De Internetgroep biedt lokale groepen ook gratis hosting bij Amnesty Nederland aan.

Ga naar de site van de Internetgroep

 

NIEUWS UIT HET LAND

 • Nieuws uit NOG

  Amnesty Apeldoorn 50 jaar!

  De groep Amnesty Apeldoorn bestaat in december 50 jaar! Dit gaan ze groots vieren op 10 december.

 • Nieuws uit ZZ

  Dodenherdenking op woensdag 4 mei 2022 in Rotterdam

  Amnesty Rotterdam heeft een krans gelegd bij het oorlogsmomument op het Stadhuisplein

 • Nieuws uit FNU

  Regenboog Graffiti voor Poolse Activisten

  26 september 2021: een zonnige zondag, een berg spuitbussen, fantastische graffitikunstenaars, een stoere locatie, een heleboel graffitispotters en geïnteresseerde voorbijgangers……

 • Nieuws uit NOG

  Kleurrijke viering van diversiteit

  Zaterdag 4 september 2021 veranderde Park de Wezenlanden in een kleurrijke LHBTIQ+-vriendelijke zone, als tegenreactie op de ‘LHBTI-ideologie’-vrije zones…

VRIJWILLIGERSWERK BIJ JOU IN DE BUURT

 • Vrijwilligerswerk in de regio

  Noordoostpolder – Overijssel – Gelderland

 • Vrijwilligerswerk in de regio

  Brabant – Limburg

 • Vrijwilligerswerk in de regio

  Drenthe – Friesland – Groningen

 • Vrijwilligerswerk in de regio

  Flevopolder – Noord-Holland – Utrecht

 • Vrijwilligerswerk in de regio

  Zuid-Holland – Zeeland

  Vacatures in de regio Zuid-Holland/Zeeland.

© Pierre Crom

Handleidingen en materialen

Op zoek naar achtergrondinformatie, de groetenlijst, tips en tricks of handleidingen? Neem een kijkje in de online bibliotheek voor activisten.

Lees verder

Voor alle activisten die wat extra's willen doen:

Meld je aan voor actienieuws!

Aanmelden