Consent actie in Utrecht. Amnesty-activisten voeren campagne voor de wijziging van de nieuwe wetgeving van de regering over seks zonder wederzijds goedvinden.
© Marieke Wijntjes

Amnesty bij jou in de buurt

Wil jij je inzetten voor mensenrechten en vind je het leuk om dit samen met anderen te doen? Word dan bijvoorbeeld organizer of sluit je aan bij een campagneteam of Amnesty-groep bij jou in de buurt.

Zelf iets organiseren kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met het servicecenter: actieservice@amnesty.nl.

Het wordt steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten. Meer dan ooit krijgen mensenrechtenverdedigers te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf. Tegen deze alarmerende trend voert Amnesty International campagne. Om voor deze campagne aandacht te vragen hebben we verschillende materialen ontwikkeld, met als thema: mensenrechtenverdedigers tegen machthebbers: een oneerlijke wedstrijd. Op de foto's zijn te zien het oneerlijke tafelvoetbalspel, oneerlijk Ganzenbord en petitie voor Arash Sadeghi.
© Marieke Wijntjes

Amnesty-groepen

Wil je samen met andere vrijwilligers actievoeren en activiteiten organiseren? Bekijk welke Amnesty-groepen er bij jou in de buurt zijn. Sommige groepen hebben een eigen website waarop je alle informatie en contactgegevens van de groep vindt. Heeft de groep bij jou in de buurt geen website? De regiocoördinator brengt je graag met hen in contact.

Amnesty-groepen bij jou in de buurt

Voor de Russiche Ambassade in Den Haag demonstreert Amnesty voor de vrijlating van de Russische kunstenares en activiste Yulia Tsvetkova. Zij wordt beschuldigd van het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’. Tsvetkova, die zich inzet voor vrouwenrechten en LHBTI’ers, had op sociale media tekeningen geplaatst van het naakte vrouwelijk lichaam.
© Phil Nijhuis

Campagneteams

Wil je je langere tijd inzetten voor één onderwerp of persoon? Dat kan als organizer of activistenleider in jouw stad. Tijdens een campagne voeren verschillende teams één of twee jaar lang actie voor hetzelfde onderwerp of dezelfde persoon. Als activistenleider bedenk en voer je samen met jouw team verschillende acties. Als organizer zorg je dat de activistenleiders in jouw stad de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Amnesty ondersteunt je met trainingen en coaching.

Kijk de opties voor vrijwilligers!

 

Regio coördinator
© © Marieke Wijntjes / Amnesty

Regiocoördinator

Amnesty Nederland is door het hele land actief. Onze regiocoordinator kent alle plaatselijke groepen en activisten en verbindt ze aan elkaar. Wil je iets doen voor Amnesty of aanhaken bij een lokale groep?

Neem contact op!
WhatsAmnesty

WhatsAmnesty

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de acties en activiteiten van Amnesty bij jou in de buurt? Meld je dan aan voor de Amnesty WhatsApp Service op een van de 13 plekken in het land! Je ontvangt berichten over Amnesty’s lokale inzet: wanneer wij bij jou in de buurt actievoeren, wanneer we een lezing, evenement of een schrijfmarathon organiseren, of als we goed nieuws te melden hebben omdat iemand is vrijgekomen. Je ontvangt maximaal twee berichten per maand.

WhatsAmnesty bij jou in de buurt

Ga met elkaar in gesprek over mensenrechten in Nederland

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. We mogen zeggen wat we vinden. We mogen de godsdienst belijden die we zelf willen. En iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan. De komende tijd willen we in het land in gesprek gaan over mensenrechten.

Lees meer over de Human Rights Talk

Agenda

Spoedacties per e-mail

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws, acties bij jou in de buurt en meer!

Meld je aan voor actienieuws

Aanmelden