Muzikale kick-off van de collecteweek door regionale groep van Amnesty in Nijmegen
© Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

Amnesty bij jou in de buurt

Werk je graag samen met anderen en houd je van afwisseling? Sluit je dan aan bij een Amnesty-groep of regioteam bij jou in de buurt. Onderaan deze pagina vind je de huidige vacatures. Zelf iets organiseren kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met je regiocoördinator. Kijk wat er in jouw regio gebeurt…

Muzikale kick-off van de collecteweek door regionale groep van Amnesty in Nijmegen.
© Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

Amnesty-groepen

Wil je samen met andere vrijwilligers actievoeren en activiteiten organiseren? Bekijk welke Amnesty-groepen er bij jou in de buurt zijn. Sommige groepen hebben een eigen website waarop je alle informatie en contactgegevens van de groep vindt. Heeft de groep bij jou in de buurt geen website? De regiocoördinator brengt je graag met hen in contact.

Amnesty-groepen bij jou in de buurt

© Amnesty International

Regiocoördinatoren

Amnesty Nederland kent vijf regio’s. In elke regio is een coördinator actief die de plaatselijke groepen en activisten kent en aan elkaar verbindt. Wil je iets doen voor Amnesty of aanhaken bij een lokale groep?

Neem contact op!
WhatsAmnesty

WhatsAmnesty

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de acties en activiteiten van Amnesty bij jou in de buurt? Meld je dan aan voor de Amnesty WhatsApp Service op een van de 13 plekken in het land! Je ontvangt berichten over Amnesty’s lokale inzet: wanneer wij bij jou in de buurt actievoeren, wanneer we een lezing, evenement of een schrijfmarathon organiseren, of als we goed nieuws te melden hebben omdat iemand is vrijgekomen. Je ontvangt maximaal twee berichten per maand.

WhatsAmnesty bij jou in de buurt

AGENDA

 • Amnesty Dordrecht schrijfavond

  11 SEPTEMBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY DORDRECHT

  Regio Agenda

  Op vrijdag 11 september organiseert Amnesty Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond. Samen schrijven we brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan.

  Lees meer
 • Doe mee aan onze Mensenrechtendialoog en ga online in gesprek over verschillende thema’s

  Regio Agenda

  Doe mee aan Amnesty’s online Mensenrechtendialoog en ga wekelijks in gesprek met anderen over verschillende mensenrechtenonderwerpen. Vind je het…

  Lees meer
 • Yulia campagne in vijf steden

  Vijf steden maken stadsfilmpjes voor Yulia

  Regio Agenda

  Vrijwilligers uit vijf steden maakten een eigen stadsfilmpje waarmee ze steun vragen voor de Russische lhbti-activist en kunstenares Yulia Tsvetkova.

  Lees meer
 • 5 tips: Online actievoeren door Amnesty-vrijwilligers

  Regio Agenda

  Door de Coronamaatregelen kunnen we tijdelijk geen evenementen organiseren. Amnesty vrijwilligers voeren in deze periode vooral online actie. Doe je mee?

  Lees meer

Ga met elkaar in gesprek over mensenrechten in Nederland

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. We mogen zeggen wat we vinden. We mogen de godsdienst belijden die we zelf willen. En iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan. De komende tijd willen we in het land in gesprek gaan over mensenrechten.

Lees meer over de Mensenrechtendialoog
© Amnesty International

Kom naar onze introductiecursus

Wat zijn politieke moorden? Waarom is Amnesty International tegen de doodstraf? Wat is een bliksemactie?

Als nieuw, actief lid van Amnesty International kun je allerlei vragen krijgen waarop je misschien niet direct een antwoord weet. Het is daarom van belang om goed voorbereid van start te gaan. De introductiecursus ‘Actief in Amnesty’ geeft een goed overzicht van het werkterrein en de werkwijze van Amnesty.

Lees verder

© Studio Odilo Girod

Zo start je een website met je Amnesty-groep

Onze Internetgroep ondersteunt webmasters van lokale groepen op inhoudelijk en technisch vlak. Daartoe biedt de groep (aankomende) webmasters verschillende templates in de huisstijl van Amnesty Nederland aan. Ook geeft de Internetgroep adviezen en organiseert jaarlijks een webmasterdag. De Internetgroep biedt lokale groepen ook gratis hosting bij Amnesty Nederland aan.

Ga naar de site van de Internetgroep

 

NIEUWS UIT HET LAND

 • Drag mondkapje Rodrigo Otazu en The Gay Issue

  Rodrigo Otazu en The Gay Issue steunen Amnesty met mondkapjes

  Regio FNU

  Glossy gay lifestyle magazine The Gay Issue en ontwerper Rodrigo Otazu slaan de handen ineen voor meer tolerantie. Dit doen ze door het op de markt brengen van mondkapjes. Een deel van de verkoop van deze speciale mondkapjes gaat naar Amnesty International.

  Lees meer
 • Amnesty Leiden verzorgt workshop

  Amnesty Leiden viert Vrouwendag met Mensenrechtendialoog en petitie

  Regio ZZ

  Op zondag 7 maart 2020 organiseerde Amnesty Leiden een workshop en een handtekeningenactie vanwege Internationale Vrouwendag in het Leids Volkshuis.

  Lees meer
 • Introductietraining in Apeldoorn

  Regio NOG

  Volgeboekt! De vernieuwde introductietraining die op 22 februari werd gehouden in Apeldoorn had een goede start met twaalf gemotiveerde…

  Lees meer
 • introcursus Rotterdam 2020

  Introcursus: Hoe kan ik mij inzetten voor Amnesty?

  Regio ZZ

  Op zaterdag 1 februari heeft een enthousiaste groep vrijwilligers zich verzameld in de Pauluskerk in Rotterdam voor een Amnesty introductietraining.

  Lees meer

VRIJWILLIGERSWERK BIJ JOU IN DE BUURT

 • Noordoostpolder – Overijssel – Gelderland

  Vrijwilligerswerk in de regio

  Lees meer
 • Brabant – Limburg

  Vrijwilligerswerk in de regio

  Lees meer
 • Drenthe – Friesland – Groningen

  Vrijwilligerswerk in de regio

  Lees meer
 • Flevopolder – Noord-Holland – Utrecht

  Vrijwilligerswerk in de regio

  Lees meer
 • Zuid-Holland – Zeeland

  Vrijwilligerswerk in de regio

  Vacatures in de regio Zuid-Holland/Zeeland.

  Lees meer

Handleidingen en materialen

Op zoek naar achtergrondinformatie, de groetenlijst, tips en tricks of handleidingen? Neem een kijkje in de online bibliotheek voor activisten.

Lees verder

Voor alle activisten die wat extra's willen doen:

Meld je aan voor actienieuws!

Aanmelden