Dossier: Voor & tegen

 
 • Demonstratie in Warschau, Polen, tegen wetten waardoor de onafhankelijkheid van de rechters wordt aangetast, 6 juli 2018

  Moeten Polen en Hongarije uit de EU gezet kunnen worden?

  Voor & tegen

  In Polen en Hongarije staat de rechtsstaat zwaar onder druk. Moeten de landen uit de EU worden gezet? Argumenten voor en tegen.

  Lees meer
 • vaccinatie

  Moet vaccinatie verplicht worden?

  Voor & tegen

  Wat telt zwaarder, het recht op gezondheid of het recht op lichamelijke integriteit, onderwijs en geloof? En wat zegt dat over het corona-vaccin?

  Lees meer
 • Marietje Beemsterboer en Asis Aynan over bijzonder onderwijs

  Is religieus onderwijs nog wel van deze tijd?

  Voor & tegen

  Uit bezorgdheid over islamitische scholen staat het bijzonder onderwijs onder druk. Is religieus onderwijs nog wel van deze tijd?

  Lees meer
 • Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) en Thomas Bruning (NVJ)

  Ook journalisten in terroristisch gebied kunnen vervolgd gaan worden, onder de nieuwe terreurwet. Argumenten voor en tegen

  Voor & tegen

  Wie alleen al verblijft in een terreurgebied, moet vervolgd kunnen worden, volgens een nieuwe wet de Eerste Kamer zich najaar 2019 over buigt.

  Lees meer
 • ‘Saudi-Arabië boekt belangrijke vooruitgang’

  Voor & tegen

  De Saudische kroonprins heeft sinds zijn aantreden hervormingen ingevoerd. Aan de andere kant zijn er sterke signalen dat de repressie vooral is toegenomen.

  Lees meer
 • Dwing mensenrechten af in Noord-Korea

  Voor & tegen

  De toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea gaat de afgelopen maanden opvallend snel. En onlangs was er de ontmoeting tussen…

  Lees meer
 • Als de regering onze veiligheid én onze mensenrechten serieus neemt, dan gaat ze terug naar de tekentafel en past ze de Sleepwet aan.

  De Sleepwet

  Voor & tegen

  Op 21 maart spreekt het Nederlandse volk zich in een referendum uit over de Sleepwet. Een voor- en een tegenstander aan het woord over de nieuwe wet. 

  Lees meer