Landen

 

Amnesty werkt in landen wereldwijd. Lees het laatste onderzoek, onze blogs en nieuws.

 

UITGELICHT

 
 • Een huishoudelijke hulp begeleidt in kind in Doha, Qatar. Veel huishoudelijk personeel wordt in Qatar uitgebuit.

  Qatar

  focusland

  In Qatar werken bijna 2 miljoen arbeidsmigranten, onder meer aan stadions voor het WK voetbal. Ondanks hervormingen zijn de arbeidsomstandigheden slecht.

  Lees meer
 • Elżbieta Podleśna in de rechtbank in Warschau in 2019, met een poster waarop het aantal steunbetuigingen uit Nederland staat vermeld. Ze werd met 13 andere vrouwen gehoord over hun rol in een demonstratie.

  Polen

  focusland

  De Poolse regering krijgt steeds meer macht in handen en voert vergaande hervormingen door die de rechtsstaat bedreigen.

  Lees meer
 • Hongarije

  focusland

  Dankzij een ruime meerderheid in het Hongaarse parlement kunnen premier Orbán en zijn partij met nieuwe wetten de rechtsstaat uithollen.

  Lees meer
 • China

  focusland

  In China worden mensenrechtenverdedigers gemarteld en vervolgd. Het recht op vrije meningsuiting is sterk ingeperkt. Internetcensuur is een groot probleem.

  Lees meer
 • Een student in Atjeh in Indonesië probeert een agent van de oproerpolitie weg te duwen

  Indonesië

  focusland

  In Indonesië maken leger en politie zich regelmatig schuldig aan mensenrechtenschendingen en onnodig en buitenproportioneel geweld.

  Lees meer
 • Protest tegen detentie van illegale asielzoekers bij een detentiecentrum in Rotterdam, op 13 december 2014.

  Nederland

  focusland

  Zorgpunten in Nederland zijn etnisch profileren door de politie, de behandeling van mensen zonder verblijfsrecht en vreemdelingendetentie.

  Lees meer