Grote giften

Amnesty doet onderzoek, spreekt autoriteiten aan op mensenrechtenschendingen en roept hen publiekelijk ter verantwoording. Dat doen wij namens al onze leden en donateurs. Hun betrokkenheid, hun hoop op een rechtvaardige wereld en hun verontwaardiging over schendingen zetten wij om in daden.

© Amnesty International

Naast ons reguliere werk zijn er speciale projecten waaraan u substantieel kunt bijdragen. Het zijn mensenrechtenprojecten die onze speciale aandacht vragen omdat ze plotseling urgent zijn geworden of onvoldoende door de gemeenschap worden belicht; of het zijn verzoeken van activisten uit gebieden zelf.

Wat kunt u doen?

© Amnesty International

Eenmalige gift

U kunt een eenmalige gift aan Amnesty International doneren. In dat geval kunt u uw gift aftrekken van uw belastbaar inkomen als al uw giften tezamen tussen 1 en 10 procent van het verzamelinkomen bedragen. Een eenmalige gift kan ook de opbrengst zijn van een inzameling bij een bijzondere gelegenheid zoals een huwelijk of jubileum.

High Level Mission, met Agnes Callamard, secretaris-generaal van AI; Erika Guevara, directeur voor Amerika; Esteban Beltrán, directeur van AI-Spain en Marcos Gómez, directeur van AI-Venezuela. Bezoek aan vrouwelijke leiders van HRE's Welcome Venezuela-programma aan vluchtelingen in Soacha buiten Bogotá, Colombia.
© Amnesty AI-Venezuela

Terugkerende gift met voordeel

U kunt ons ook steunen met een periodieke schenking. Dat geeft Amnesty zekerheid dat we op uw steun kunnen rekenen, en u geeft het fiscaal voordeel. Deze schenking is 100 procent fiscaal aftrekbaar, ongeacht de hoogte van de gift of uw inkomen. Voorwaarde is dat u de schenking tenminste vijf jaar doet.

Lees meer over periodiek schenken
© Amnesty International

Gift van uw vereniging, stichting of kerk

Uiteraard is het ook mogelijk als vereniging, stichting of kerk Amnesty International te steunen. U kunt daarvoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op
Brian Castner, senior crisisadviseur en wapenonderzoeker bij het crisisresponsteam van Amnesty International, voert in maart 2022 een veldonderzoek uit in Rivne, Oekraïne.
© Olga Ivashchenko/Amnesty International

Gift van uw bedrijf

Steeds meer bedrijven tonen hun maatschappelijke betrokkenheid. Ook uw bedrijf kan ons steunen. Bijvoorbeeld door werknemers te betrekken bij onze acties en campagnes voor een rechtvaardige wereld. U kunt ons ook steunen met een financiële bijdrage. Graag bespreken wij de mogelijkheden met u.

Meer informatie voor bedrijven

We houden u graag op de hoogte

Amnesty organiseert regelmatig evenementen en activiteiten. Daarbij informeren wij u over onze projecten, ons werk in het algemeen, de behaalde resultaten en over nieuwe ontwikkelingen. Bovendien kunt u daar kennismaken met onze medewerkers, waaronder gespecialiseerde onderzoekers.

Verder geeft ons jaarverslag uitgebreide informatie over onze organisatie, onze activiteiten en financiële huishouding.

Persoonlijk contact

Wilt u persoonlijk advies? Of heeft u een vraag? Neemt u dan rechtstreeks contact op met Ilona van den Ouden, 06–14856161 of door een e-mail te sturen: i.vandenouden@amnesty.nl