Word vrijwilliger!

Kijk wat jij kunt doen...

Als vrijwilliger werk je samen met Amnesty-medewerkers op het kantoor of andere vrijwilligers in het land om activisten te ondersteunen. We zijn op zoek naar mensen met passie en toewijding, met verschillende vaardigheden. Kijk wat het beste bij jou past.

AF EN TOE IETS DOEN VOOR AMNESTY

© Amnesty International

Gastdocent

Houd je van aanpakken en werk je graag met kinderen en jongeren? Word dan gastdocent voor Amnesty. Gastdocenten krijgen eerst een training over mensenrechteneducatie. Daarin ligt het accent op de praktijk van het lesgeven over mensenrechten. Ons Educatieteam heeft een uitgebreid pakket les- en actiematerialen voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarmee de gastdocent aan de slag kan. Enthousiast? Geef je op voor de eerstvolgende training. Als gastdocent geef je minimaal tien lessen per jaar op scholen die je zelf werft.

Meld je aan! 
Een vrijwilliger haalt handtekeningen op op het Lowlands-festival 2013
© Amnesty International

Flexvrijwilliger

Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken.  Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Geef je op als flexvrijwilliger en wij sturen een e-mail als we hulp nodig hebben op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Meld je aan! 

ZELF IETS ORGANISEREN

© Amnesty International

Organiseer een filmavond

Wil je zelf een filmvoorstelling organiseren? Dat kan eenvoudig met het gratis Movies that Matter à la Carte-programma. Je kiest een film, regelt een locatie en nodigt gasten uit en downloadt het complete pakket met film, flyers factsheet en een handleiding vol tips.

Meld je aan! 
© Amnesty International

Organiseer een pubquiz

Daag je vrienden, collega’s, medestudenten of buren uit voor de pittigste pubquiz van Nederland. Organiseer ’m zelf en laat zien wie werkelijk recht van spreken heeft. Download het gratis pakket met de pubquiz, poster, scoreformulieren, banners en een handleiding.

Meld je aan! 
Andere Tijden-presentator Hans Goedkoop leidt je langs historische plekken in Amsterdam
© Amnesty International

Maak een mensenrechtenwandeling

Doe al wandelend mensenrechtenkennis op met de Rights Walk. De Rights Walk-app van Amnesty International laat zien dat een stad vol zit met spannende verhalen, fascinerende mensen en historische plekken die raken aan mensenrechten.

Download een Rights Walk! 
© Marieke Wijntjes / Amnesty International

Organiseer een lezing of debat

Houd jij van een goed gesprek? Dan is Rights Talk iets voor jou. Een Rights Talk kan een debat, maar ook een lezing of een publiek interview zijn. Jij kiest het thema, regelt een locatie en nodigt gasten uit. Download het gratis pakket met handleiding, poster, banner, logo en een factsheet over actuele Amnesty-thema’s.

Download gratis de Rightstalk toolkit! 

HELP ONS MET FONDSENWERVING

© © Amnesty International (Foto: Karen Veldkamp)

Collecte 2019

De collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor Amnesty. Volgend jaar is de landelijke collecteweek van Amnesty van 10 tot en met 16 maart.

Meer informatie
© © Amnesty International (foto: Marieke Wijntjes)

Start je eigen inzamelingsactie

Het hele jaar door komen mensen voor ons in actie. Zo schrijft men brieven, zetten mensen hun verjaardag in het teken van Amnesty of vragen ze zelfs uit naam van liefde giften in plaats van trouwcadeaus, zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. Het maakt niet uit wat je doet en hoe, alle beetjes helpen en elke actie is fantastisch want zo maken wij samen een verschil. Help je mee?

Start je actie

VACATURES VRIJWILLIGERS LANDELIJK SECRETARIAAT

 • Vrijwilligers

  Gezocht: Peer Educators Etnisch Profileren

  Lees meer

VRIJWILLIGERSWERK BIJ JOU IN DE BUURT

 • © Amnesty International
  Vrijwilligerswerk in de regio

  Brabant – Limburg

  Lees meer
 • © Amnesty International
  Vrijwilligerswerk in de regio

  Drenthe – Friesland – Groningen

  Lees meer
 • © Amnesty International
  Vrijwilligerswerk in de regio

  Flevopolder – Noord-Holland – Utrecht

  Lees meer
 • © Amnesty International
  Vrijwilligerswerk in de regio

  Noordoostpolder – Overijssel – Gelderland

  Lees meer
 • © Amnesty International
  Vrijwilligerswerk in de regio

  Zuid-Holland – Zeeland

  Lees meer