Neem Amnesty op in uw testament

Mensen die groot onrecht wordt aangedaan, kunt u hoop geven. U kunt hun leven draaglijker maken. Ook als u er niet meer bent. Als u Amnesty International in uw testament opneemt, leven uw idealen voort en waarborgt u onze strijd voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Nu en in de toekomst.

Jelia den Herder
© Amnesty International

Jelia den Herder

De prominente Iraanse mensenrechtenactivist Nasrin Sotoudeh, vlak na haar vrijlating uit de gevangenis
© Abedin Taherkenareh / Epa

Wij helpen u graag

Onze specialist nalatenschappen – Jelia den Herder – informeert u graag over het opnemen van Amnesty in uw testament en over alles wat daarbij komt kijken. Liever eerst wat leesmateriaal? Vraag dan de brochure aan.

Vraag de brochure aan Persoonlijk contact

Een rechtvaardige wereld nalaten

Wanneer u overweegt om naast uw geliefden ook aan Amnesty na te laten, raden wij u aan om een testament op te maken. Dit kunt u snel en eenvoudig via de notaris regelen. Een testament is een door een notaris opgesteld document waarin staat omschreven wie na uw overlijden welk deel van uw bezit of vermogen erft. U kunt uw testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris.

Twee manieren

U kunt ons op twee manieren in uw testament opnemen: u benoemt Amnesty tot (mede-) erfgenaam of u kent Amnesty een legaat toe.

1. Amnesty benoemen als (mede-) erfgenaam

In uw testament benoemt u een of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op uw nalatenschap. Naast uw geliefden kunt u dus ook Amnesty (mede-) erfgenaam maken.

2. Amnesty benoemen als legataris

Een legaat kunt zien als een gift in uw testament. U kunt zo een bepaald geldbedrag, een huis, een schilderij of andere waardevolle goederen nalaten aan Amnesty. Zo kunt u uw familieleden of goede vrienden als erfgenaam benoemen en daarnaast een gift aan Amnesty nalaten.

Het blijft nodig…

José van Aaken zet zich op vele manieren in voor Amnesty en de mensenrechten. Dat doet ze als ‘gewoon’ lid, maar ook als collectant en als deelnemer aan Amnesty’s bliksemacties. Ze heeft Amnesty opgenomen in haar testament.

Het is een mooie manier om te zorgen dat het werk doorgaat. Amnesty is onafhankelijk en neemt geen geld aan van de overheid. Dit soort bijdragen blijft nodig

José van Aaken

Vrijstelling van belasting

Amnesty is, net als veel andere goede doelen, geheel vrijgesteld van erfbelasting. We zijn namelijk aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat Amnesty uw nalatenschap voor de volle honderd procent kan inzetten voor een rechtvaardige wereld.

Meer weten?

Vraag de brochure aan Persoonlijk contact

Belangrijke gegevens Amnesty

Als u Amnesty wilt opnemen in uw testament zijn voor uw notaris de volgende gegevens van belang: Vereniging Amnesty International, afdeling Nederland. Gevestigd te Amsterdam. Postadres: Postbus 1968, 1000 BZ Amsterdam. Dossiernummer Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Amsterdam: 40530953

Amnesty al in uw testament?

We beschouwen het als zeer bijzonder en betekenisvol dat uw Amnesty in uw testament heeft opgenomen. Hartelijk dank hiervoor. U kunt het contactformulier gebruiken om ons dit te laten weten. Uiteraard zullen wij uw informatie vertrouwelijk behandelen.

Bekijk deze documentaire over nalaten

Omroep Max maakte een mooie documentaire over Mien. Zij schonk haar nalatenschap vrijwel geheel aan Amnesty International. Het was haar grote droom om mensen te helpen. Tot aan haar dood heeft zij zich ingezet tegen onrecht. Amnesty International kan met behulp van het geld uit nalatenschappen opkomen voor mensenrechten.

Persoonlijke contact

Wilt u graag een keer gebeld worden door onze specialist op het gebied van nalatenschappen? Jelia den Herder neemt graag contact met u op. Wij kunnen ook een keer bij u op bezoek komen om over dit onderwerp te komen praten. Graag maken we een afspraak met u.