Zimbabwanen bij een evenement van Amnesty in Harare
© Tsvangirayi Mukwazhi / Amnesty international

Ons Verhaal

Waarom ons werk belangrijk is.

Onze beweging

Wij zijn een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid.

Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen onrecht. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar.

Bekijk onze successen
 

ONZE WERKWIJZE

Onze organisatie

Amnesty is een wereldwijde organisatie die gesteund wordt door ruim 7 miljoen leden, sympathisanten en activisten. Hiervan steunen twee miljoen mensen Amnesty financieel als lid, donateur of vaste begunstiger. Amnesty Nederland is met meer dan 262.000 leden één van de grootste afdelingen.

Lees alles over onze organisatie

© Privé foto

Het begon allemaal in 1961, met een man en zijn krant…

In  een Londense metro las de Britse advocaat Peter Benenson dat twee Portugese studenten waren gevangengezet omdat ze een dronk op de vrijheid uitbrachten. Hij besloot tot een internationale actie voor de vrijlating van gewetensgevangenen.

Hij schreef een artikel voor de krant The Observer waarin in hij opriep tot actie. Wat begon met de verontwaardiging van één man, groeide uit tot een wereldwijde beweging die miljoenen mensen op de been brengt.

We rekenen ook op jou!

Word lid

Ja, ik word lid