Kom in actie!

Wereldwijd voert Amnesty actie voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Zonder jouw steun is onze strijd niet mogelijk. Help mensen in nood: teken onze petities, stuur direct online een brief naar de autoriteiten of een kaartje aan een gevangene. Of help ons mee als vrijwilliger op kantoor of in het land.

Online brieven schrijven voor Write for Rights

Ontvang onze spoedacties per e-mail

© Marieke Wijntjes / Amnesty International

Meer doen?

Wil je meehelpen op een festival, zelf iets organiseren, of meedoen met een collecte? Er zijn allerlei manieren om je in te zetten voor mensenrechten.

Word vrijwilliger 

Mensenrechtendialoog

Wat vind jij ervan dat we elkaar vanwege onze huidskleur of geloof discrimineren? Of dat we elkaar op onze afkomst en ons ras aanspreken? Misschien heb je het gevoel dat je privacy en veiligheid online worden geschonden. Of wil je van gedachten wisselen over demonstratierecht. Doe dan mee aan een van onze Mensenrechtendialogen die gaan over je ervaringen en wat het met jouw mensenrechten te maken heeft. Je kunt ook zelf een (online) Mensenrechtendialoog organiseren.

Aanmelden

 

Muzikale kick-off van de collecteweek door regionale groep van Amnesty in Nijmegen
© Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

Amnesty bij jou in de buurt

Sluit je aan bij een groep van gelijkgestemden in jouw regio en maak deel uit van de drijvende kracht achter onze beweging.

Word actief in jouw buurt
© Amnesty International

Meld je aan voor acties

Help mensen in nood door snel en simpel actie te voeren. Via e-mail houden we je op de hoogte van onze spoedacties. Kies een actievorm die bij jou past en voer zo vaak actie als je wilt.

Aanmelden

Ben je jong en wil je wat doen? Doe mee met het Jongerenpanel of een Denktank!

Amnesty heeft een jongerenteam dat door middel van Denktanks, Jongerenpanels en andere events jonge mensen betrekt bij het werk van Amnesty. Iedereen is welkom, van mbo student tot WO student.

Lees verder
 
 
 

Meld je aan voor onze actienetwerken

Ontvang Amnesty's acties per e-mail

aanmelden