Kom in actie!

Wereldwijd voert Amnesty actie voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Zonder jouw steun is onze strijd niet mogelijk. Help mensen in nood: teken onze petities, stuur direct online een brief naar de autoriteiten of een kaartje aan een gevangene. Of help ons mee als vrijwilliger op kantoor of in het land.

Online brieven schrijven voor Write for Rights

Ontvang onze spoedacties per e-mail

 • China, zet Olympische Spelen in teken van vrijheid!

  petitie

  Zet Olympische Spelen in teken van vrijheid! Met de Olympische en Paralympische Winterspelen in 2022 wil de Chinese regering heel…

  Teken de petitie
  Lees meer
 • Tunesië, laat politici Noureddine Bhiri en Fathi Beldi vrij!

  spoedactie

  Hoge ambtenaren vast zonder aanklacht of advocaat In Tunesië zijn op 31 december twee voormalig hoge ambtenaren opgepakt en naar…

  Stuur een mail!
  Lees meer
 • Rusland, stop de vervolging van Mikhail Iosilevich

  spoedactie

  Activist de mond gesnoerd Cafe-eigenaar en activist Mikhail Iosilevich uit Rusland kan 6 jaar celstraf krijgen omdat hij zijn café ter…

  Stuur een mail!
  Lees meer
 • Alabama, stop executie man met verstandelijke beperking

  spoedactie

  Executie dreigt na oneerlijk proces De Amerikaanse staat Alabama wil Matthew Reeves (43) op 27 januari 2022 executeren. Reeves kreeg…

  Stuur een mail!
  Lees meer
 • Iran, stop de executie van Hossein Shahbazi

  spoedactie

  Minderjarige kreeg doodstraf na marteling De 20-jarige Hossein Shahbazi kan elk moment worden geëxecuteerd. Hij kreeg na een oneerlijk proces…

  Stuur een mail!
  Lees meer
 • Schrijfactie Iran: studenten opgepakt en gemarteld

  schrijfactie

  Ali en Amir Hossein zitten vast omdat ze banden zouden hebben met een oppositiegroep. Ze werden geslagen en gedwongen te ‘bekennen’.

  Stuur een brief
  Lees meer
 • Schrijfactie Bangladesh: tiener vast vanwege foto op Facebook

  schrijfactie

  De 17-jarige Dipti Rani Das uit Bangladesh zit al meer dan een jaar onterecht vast vanwege een foto die ze op Facebook deelde. Kom in actie!

  Stuur een brief
  Lees meer
 • Schrijfactie: Mexico moet onderzoek doen naar marteling

  schrijfactie

  José Eduardo vertelde te zijn gemarteld door de politie. Enkele dagen daarna overleed hij aan intern letsel. Zijn dood moet onderzocht.

  Stuur een brief
  Lees meer
© Marieke Wijntjes / Amnesty International

Meer doen?

Wil je meehelpen op een festival, zelf iets organiseren, of meedoen met een collecte? Er zijn allerlei manieren om je in te zetten voor mensenrechten.

Word vrijwilliger 

Mensenrechtendialoog

Wat vind jij ervan dat we elkaar vanwege onze huidskleur of geloof discrimineren? Of dat we elkaar op onze afkomst en ons ras aanspreken? Wat doet discriminatie met jou of met je vrienden? Misschien heb je het gevoel dat je privacy en veiligheid online worden geschonden. Wil je hierover van gedachten wisselen? Doe dan mee aan een van onze gesprekken die gaan over je ervaringen en wat het met jouw mensenrechten te maken heeft.

Aanmelden

 

Muzikale kick-off van de collecteweek door regionale groep van Amnesty in Nijmegen
© Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

Amnesty bij jou in de buurt

Sluit je aan bij een groep van gelijkgestemden in jouw regio en maak deel uit van de drijvende kracht achter onze beweging.

Word actief in jouw buurt
© Amnesty International

Meld je aan voor acties

Help mensen in nood door snel en simpel actie te voeren. Via e-mail of sms houden we je op de hoogte van onze spoedacties. Kies een actievorm die bij jou past en voer zo vaak actie als je wilt.

Aanmelden
 
 
 

Meld je aan voor onze actienetwerken

Ontvang Amnesty's acties per e-mail of SMS

aanmelden