Laatste nieuws

 • Schandaal The Voice schreeuwt om een wetswijziging

  Blog

  Het is de hoogste tijd dat de verkrachtingswet wordt aangepast. Niet dwang moet centraal staan, maar het ontbreken van consent.

  Lees meer
 • Amnesty International is verheugd dat in Iran mensenrechtenverdediger Atena Daemi is vrijgelaten. Ze zat 5 jaar gevangen vanwege haar vreedzame mensenrechtenwerk.

  In Iran is activist Atena Daemi vrijgelaten

  Goed nieuws 25 januari 2022

  Amnesty is verheugd dat in Iran mensenrechtenverdediger Atena Daemi is vrijgelaten. Ze zat 5 jaar gevangen vanwege haar mensenrechtenwerk.

  Lees meer
 • De Russische federale autoriteiten moeten er voor zorgen dat de ontvoerde Zarema Musaeva snel wordt vrijgelaten. Ze is de moeder van mensenrechtenverdediger Abubakar Yangulbaev.

  Rusland moet zorgen voor vrijlating Zarema Musaeva en intimidatie van critici stoppen

  Nieuws 25 januari 2022

  De Russische autoriteiten moeten er voor zorgen dat de ontvoerde Zarema Musaeva, moeder van activist Abubakar Yangulbaev, wordt vrijgelaten.

  Lees meer
 • Een Ierse wet uit 2017 die was bedoeld om slachtoffers van mensenhandel en sekswerkers te beschermen tegen uitbuiting doet in de praktijk juist het tegenovergestelde.

  Ierland: wet tegen mensenhandel faciliteert juist misbruik van sekswerkers

  Nieuws 25 januari 2022

  Een Ierse wet die slachtoffers van mensenhandel en sekswerkers moet beschermen tegen uitbuiting doet juist het tegenovergestelde.

  Lees meer
 • Terdoodveroordeelde Clinton Young

  Verenigde Staten: Clinton Young op borgtocht vrijgelaten

  Goed nieuws 24 januari 2022

  In de Verenigde Staten is Clinton Young op borgtocht vrijgelaten. Hij kreeg de doodstraf vanwege moord hoewel bewijs daarvoor ontbreekt.

  Lees meer
 • Pegasus-project: enorm data-lek onthult dat spyware van Israëlische NSO Group werd gebruikt om activisten, journalisten en politieke leiders wereldwijd op de korrel te nemen

  Politie Israël ‘gebruikt spyware van NSO Group tegen burgers’

  Nieuws 18 januari 2022

  De Israëlische politie gebruikt Pegasus-spyware van NSO Group tegen burgers. Hierdoor lopen dat journalisten, activisten en anderen gevaar.

  Lees meer
 • Ivo Feh uit Kameroen

  Kameroen laat studenten vrij die 10 jaar cel kregen voor grap over Boko Haram

  Goed nieuws 18 januari 2022

  In Kameroen zijn Fomusoh Ivo Feh en twee vrienden vrijgelaten. Ze kregen in 2016 10 jaar cel omdat ze een sarcastische grap hadden gedeeld.

  Lees meer
 • Palmolieschandaal: multinationals profiteren van kinderarbeid en uitbuiting.

  Nederland krijgt een wet voor duurzaam en verantwoord ondernemen

  Goed nieuws 18 januari 2022

  Nederland krijgt een wet waarmee bedrijven ter verantwoording kunnen worden geroepen als zij mensenrechten schenden.

  Lees meer
 • Russische criticus Navalny vandaag 1 jaar in strafkamp

  Nieuws 17 januari 2022

  Navalny is een gewetensgevangene, veroordeeld om politieke redenen, omdat hij de luidste criticus van de Russische president Poetin is.

  Lees meer
 • de Syrische verdachte Anwar R., een voormalig hoge functionaris van de Syrische geheime dienst, komt aan bij de rechtbank voor het proces tegen hem in het Duitse Koblenz op 23 april 2020. Hij staat terecht voor de marteling van vierduizend gedetineerden, die bij 58 gevangenen tot de dood leidde, en seksueel geweld. Hij zou de misdadenn gepleegd hebben toen hij in 2011 en 2012 aan het hoofd stond van het Al-Khatib-detentiecentrum in Damascus. Dit is de eerste zaak wereldwijd tegen de folterpraktijken van het Syrische regime.

  Duitsland/Syrië: veroordeling Syrische ambtenaar is overwinning voor gerechtigheid

  Nieuws 13 januari 2022

  Anwar Raslan van de Syrische inlichtingendiensten kreeg in Duitsland levenslang voor marteling, moord en verkrachting van gevangenen.

  Lees meer
 • Amal Fathy uit Egypte

  Egypte: hoop op gerechtigheid vervlogen na bevestiging celstraf voor activist Amal Fathy

  Nieuws 13 januari 2022

  In Egypte is de celstraf voor Amal Fathy bevestigd. Ze uitte kritiek dat de autoriteiten vrouwen niet beschermen tegen seksuele intimidatie.

  Lees meer
 • Goed nieuws: hoger beroep tegen Poolse activisten afgewezen

  Goed nieuws 12 januari 2022

  De Poolse rechtbank wees het beroep tegen de vrijlating van drie Poolse lhbti-activisten af. De drie vrouwen waren aangeklaagd voor 'het beledigen van religieuze opvattingen' voor het verspreiden van posters met Maria met een regenboog-halo.

  Lees meer