Amnesty biedt 94.549 handtekeningen aan voor de vrijlating van Nasrin Sotoudeh bij de Iraanse ambassade in Den Haag, februari 2013. In september 2013 kwam ze vrij.
© Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

Wie we zijn

Waar onrecht heerst en mensen onderdrukt worden, komt Amnesty in actie: we onderzoeken onrecht, voeren campagnes, lobbyen bij regeringen en we geven voorlichting.

Demonstratie in de Noorse hoofdstad Oslo voor de bevrijding van de Raif Badawi, die in Saudi-Arabië tot tien jaar cel en duizend zweepslagen veroordeeld is
© KRBuick/Amnesty International

Ons verhaal

Wij zijn een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar.

Lees ons verhaal 
Amnesty Zwitserland demonstreert tegen de voorgenomen executie van de Iraanse Sakineh Ashtiani
© Susanne Keller

Onze organisatie

Amnesty is een wereldwijde organisatie die gesteund wordt door ruim 7 miljoen leden, sympathisanten en activisten. Hiervan steunen twee miljoen mensen Amnesty financieel als lid, donateur of  vaste begunstiger. Amnesty Nederland is met 255.000 leden één van de grootste afdelingen.

Lees alles over onze organisatie 

 

 

Heb je vragen? Wil je je donatie aanpassen? Wil je weten waar ons kantoor is?

Contact