De Russische oproerpolitie arresteert homorechtenactivist Daniil Grachev tijdens een Gay Pride-evenement in Sint-Petersburg in juni 2013
© Roma Yandolin

Steun Amnesty

Met jouw steun zet Amnesty International zich in voor de duizenden slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Jouw steun geeft mensen vrijheid!
Bekijk hier de mogelijkheden.

Amnesty Zwitserland demonstreert tegen de voorgenomen executie van de Iraanse Sakineh Ashtiani
© Susanne Keller

Word lid

Jouw lidmaatschap maakt echt het verschil! Want hoe meer leden, hoe groter de druk op machthebbers, hoe meer resultaat. Doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht. En gewetensgevangenen komen vrij. Zonder jouw steun zijn zij nergens. Word je lid?

Word lid Waarom lid worden?

De Myanmarese studentenleiders Nandar Sitt Aung en Phyo Phyo Aung, die terecht staat, worden verwelkomd door hun familie.
© Ye Aung Thu / AFP / Getty Images

Schenken met belastingvoordeel

Een groot deel van uw bijdrage aan Amnesty kunt u terugontvangen via de belasting. Hoe? Door uw bijdrage vast te leggen als periodieke schenking. En wij zijn uiteraard zeer dankbaar dat we bij een periodieke schenking voor langere tijd op uw steun mogen rekenen. Daarmee kunnen wij ook in de toekomst strijden voor een rechtvaardige wereld.

Lees meer
De prominente Iraanse mensenrechtenactivist Nasrin Sotoudeh, vlak na haar vrijlating uit de gevangenis
© Abedin Taherkenareh / Epa

Amnesty in uw testament

Mensen die groot onrecht wordt aangedaan, kunt u hoop geven. U kunt hun leven draaglijker maken. Ook als u er niet meer bent. Als u Amnesty International in uw testament opneemt, leven uw idealen voort en waarborgt u onze strijd voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Nu en in de toekomst.

Lees meer
© Amnesty International

Grote giften

Door ruimhartige donateurs als u, kan Amnesty meer betekenen voor slachtoffers van mensenrechten schending. Naast de mogelijkheid ongebonden te doneren kunt u uw gift koppelen aan speciale projecten. Zo kunt u er voor kiezen de speciale onderzoeksteams van Amnesty te steunen, zij doen onderzoek en rapporteren vanuit crisisgebieden overal ter wereld. Of om Amnesty te steunen op het gebied van scholing en educatie.

Lees meer
© © Amnesty International (foto: Marieke Wijntjes)

Start je actie

Het hele jaar door komen mensen voor ons in actie. Zo schrijft men brieven, zetten mensen hun verjaardag in het teken van Amnesty of vragen ze zelfs uit naam van liefde giften in plaats van trouwcadeaus, zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. Het maakt niet uit wat je doet en hoe, alle beetjes helpen en elke actie is fantastisch want zo maken wij samen een verschil. Help je mee?

Start je actie
© Amnesty International

Amnesty’s collecteweek 2023

De landelijke collecteweek van Amnesty is van 12 tot en met 18 maart 2023. Duizenden vrijwilligers gaan dan weer de straat op om voor mensenrechten te collecteren.

Lees meer
Webshop Amnesty International Nederland
© Amnesty International

Shoppen voor mensenrechten

In onze webshop vind je eerlijke cadeaus die de idealen van Amnesty centraal stellen. Alles is geproduceerd in de geest van Amnesty. Dat betekent dus: verantwoorde kaarsen, eerlijke mode en inspirerende kaarten. De opbrengst komt geheel ten goede aan ons werk.

Ga naar de webshop
Zimbabwanen bij een evenement van Amnesty in Harare
© Tsvangirayi Mukwazhi / Amnesty international

Amnesty steunen als bedrijf

Denkt u wel eens na over de rol van uw bedrijf in de maatschappij? Wordt u er wel eens op aangesproken? Een goede onderneming staat vandaag de dag niet alleen voor winst en continuïteit, maar toont ook maatschappelijke verantwoordelijkheid. U kunt uw betrokkenheid uiten door met Amnesty samen te werken.

Lees meer