Rusland

Sinds de grootschalige oorlog in Oekraïne begon, op 24 februari 2022, is er in Rusland praktisch geen ruimte meer voor vrijheid van meningsuiting, vereniging en vergadering. Deze ruimte was in de 20 jaar daarvoor al steeds verder ingeperkt. Er zijn talloze repressieve wetten ingevoerd, vooral na 2012, en de autoriteiten treden hard op tegen iedereen die de wetten in hun ogen overtreedt. Meteen na het begin van de grootschalige Russische invasie van Oekraïne (de oorlog tegen Oekraïne begon al in 2014 met de annexatie van de Krim en bezetting van Oost-Oekraïne) nam het Russische parlement een wet aan tegen de verspreiding van ‘nepnieuws’ over de oorlog. Wie hiervan beschuldigd wordt, loopt het risico op 15 jaar strafkolonie.

Alexei Navalny
© AFP/Vasily Maximov
In Rusland is Aleksei Navalny veroordeeld tot 2 jaar en 8 maanden strafkamp

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

Word je ook lid van Amnesty? Je bent al lid vanaf 10 euro per jaar.

Ja, ik word lid

Zonder jou zijn we nergens

Jouw lidmaatschap maakt echt het verschil! Want hoe meer leden, hoe groter de druk op machthebbers, hoe meer resultaat. Doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht. En gewetensgevangenen komen vrij. Zonder jouw steun zijn zij nergens. Word je lid?

Je bent al lid voor € 10,- per jaar. Je hoeft alleen het formulier in te vullen. Je kunt altijd opzeggen.

Meer weten over wat het lidmaatschap inhoudt? Hier lees je er meer over.

Doneren vanuit het buitenland

Je woont buiten Nederland maar je wilt graag Amnesty International Nederland steunen? Maak dan gebruik van deze pagina. Alvast bedankt voor je steun!

SEPA

SEPA: Met een machtiging geef je toestemming aan Amnesty International om doorlopende incasso-opdrachten te sturen naar jouw bank om het overeengekomen bedrag van je rekening af te schrijven, en aan jouw bank om doorlopend het overeengekomen bedrag van jouw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Amnesty International. Als jij het niet eens bent met de afschrijving kan je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met de bank. Vraag jouw bank naar de voorwaarden.

Word lid

Met een jaarlijkse bijdrage van € 10,- ben je al lid. Een hogere bijdrage is van harte welkom.

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier machtig je Amnesty om de incasso uit te voeren.