Deze jongeren hebben nú jouw hulp nodig

Overal ter wereld belanden jongeren in de gevangenis omdat ze opkomen voor de rechten van anderen. Of worden mishandeld of gediscrimineerd om wie ze zijn. Dit onrecht moet stoppen. Help mee en onderteken een brief.  Het werkt echt! Wereldwijd worden straks honderdduizenden brieven uitgeprint, ook die van jou. De stapels komen terecht bij de machthebbers. Met postzakken tegelijk. Probeer dat maar eens te negeren… !

Jouw steun kan levens veranderen en mensen vrij krijgen. Kom nu in actie!

 

 • © Amnesty International

  Nasu's huis werd platgewalst

  De huizen van Nasu en 30.000 anderen uit Nigeria werden door de regering onaangekondigd platgegooid voor nieuwbouw. Nasu heeft recht op een veilige plek om te wonen.

  Onderteken een brief
 • Yasaman: 16 jaar cel omdat ze geen hoofddoek droeg

  De Iraanse Yasaman kreeg 16 jaar cel omdat ze zonder sluier actievoerde tegen de verplichte hoofddoek. Yasaman moet onmiddellijk vrijkomen.

  Onderteken een brief
 • © © Private

  Yiliyasijiang werd weggerukt van zijn gezin

  Yiliyasijiang uit China is een islamitische Oeigoer. Hij zit in een geheim kamp, waar hij gehersenspoeld wordt. Yiliyasijiang moet meteen worden vrijgelaten.

  Onderteken een brief
 • © Fahrinisa Campana/PRI’s The World

  Sarah en Seán vervolgd omdat ze vluchtelingen redden

  Sarah en Seán kunnen 25 jaar cel krijgen omdat ze in Griekenland vluchtelingen uit zee redden. De Griekse overheid moet de aanklachten tegen hen laten vallen.

  Onderteken een brief

Aantal brieven verstuurd:

Moses Akatugba (Nigeria)
© Amnesty International

‘Door die brieven gaf ik niet op’

Moses Akatugba uit Nigeria was zestien toen hij werd opgepakt. Hij zou drie telefoons hebben gestolen. De politie martelde hem en trok zijn nagels uit. Toen de pijn onhoudbaar werd, ondertekende Moses een tekst die hij niet had gelezen. Het klinkt bizar, maar Moses kreeg de doodstraf. Meer dan 800.000 mensen kwamen voor hem in actie, onder meer tijdens Write for Rights. Met succes: Moses kreeg gratie.

Na zijn vrijlating had Moses een boodschap voor de mensen die voor hem in actie kwamen. ‘Ik ken deze actievoerders niet, ik heb hen nooit ontmoet, maar toen ik om hulp schreeuwde, kwamen ze massaal in actie om mij te redden. Ik dank jullie voor wat jullie hebben gedaan.’

Schrijf mee bij jou in de buurt

Ook dit jaar worden er weer overal in het land brieven geschreven. Er wordt geschreven op scholen, in kerken, in de huiskamer van de buren, op de fitness-club en op talloze andere locaties overal in het land.

Kijk snel op de kaart en vind een schrijfevent bij jou in de buurt.

Bekijk de locaties