Henk van Renssen
© Uitgeverij Balans

Henk van Renssen

Henk van Renssen is acquirerend redacteur bij uitgeverij Balans. Daarvoor was hij journalist en redacteur bij De Volkskrant en Vrij Nederland. Hij is auteur van De revolutieverzamelaar (2006), over de Nederlandse journalist en avonturier George Nypels die tussen de wereldoorlogen alle brandhaarden van Europa bezocht. Voor Wordt Vervolgd schrijft hij impressies bij fotoseries over mensenrechten.

 

Artikelen van Henk van Renssen:

 • Andres de Leon is geboren in Mexico en verhuisde in 1955, op zijn 12de. naar de VS.

  Gedeporteerde veteranen uit de Verenigde Staten: soldaten zonder land

  Beeldverhaal

  Fotograaf Sasha Maslov volgde Amerikaanse oorlogsveteranen die gedeporteerd werden omdat ze een misstap begingen.

  Lees meer
 • Matsvey is model en woont sinds zijn 4e in Polen. ‘Ik verzet me tegen de waarden uit het verleden. Ik wil openheid, vrijheid, vernieuwing, waarden die verankerd zijn in het heden en vooruitkijken naar de toekomst.’

  Rebelse ballingen uit Belarus

  Beeldverhaal

  Lees meer
 • ruddy roye

  Black Lives Matter: als leven zelf al protest is

  Beeldverhaal

  Lees meer
 • De accomodaties waar de arbeiders wonen zijn vaak vies en overvol. Daarom wordt er 's avonds veel tijd buiten doorgebracht.

  (On)zichtbaar: deze handen bouwen Dubai op

  Beeldverhaal

  Arbeidsmigranten in de Golfstaten leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden in werkkampen. Fotograaf Polly Tootal fotografeerde deze arbeiders in Dubai.

  Lees meer
 • Demetri Addison is ontsnapt aan het geweld in zijn buurt. Hij is jeugdwerker, studeert criminologie en sprak met het parlement over de problemen in zijn buurt.

  Ontsnapt aan de wereld van de drillrap

  Beeldverhaal

  De Londense fotograaf Tristan Bejawn onderzoekt in de fotoreportage Drawn Out de relatie tussen jeugdgeweld in het Verenigd Koninkrijk en drillrap.

  Lees meer
 • Een verwoeste watertank in Al Hazimah, Syrie.

  Stilte na de storm

  Beeldverhaal

  Magnum-fotograaf Lorenzo Meloni reisde door Syrië en Irak. De oorlog is er nog niet voorbij maar langzaam keert het normale leven weer een beetje terug.

  Lees meer