Write for Rights op School gaat alweer bijna van start!

Kom jij ook dit jaar samen met jouw school of klas in actie voor mensen die onze steun hard kunnen gebruiken? Samen schrijven we postzakken vol brieven.

Bestel hier de materialen
© Copyright Pierre Crom

Doe mee met jouw school of klas

Je kunt Write for Rights op School zo groot of klein maken als jij wilt. Organiseer een schrijfactie in de klas en wijdt er een lesuur aan. Of maak een groots event in de aula. Het is ook mogelijk om een hele dag of zelfs een week de mensenrechten op school centraal te stellen. Wij zorgen voor een gratis lespakket waarin alles zit wat je nodig hebt: een lesbrief met een PowerPoint-presentatie plús pennen, voorbeeldteksten, groetenkaarten en zo meer. En van de vijf mensen voor wie we schrijven zijn video’s beschikbaar.

Meld je schrijfactie aan

Voor deze mensen schrijven we dit jaar

Ook dit jaar schrijven we weer voor vijf mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Zoals Ahmed Mansoor die 10 jaar cel kreeg omdat hij de waarheid sprak over onterechte detentie en marteling in de Verenigde Arabische Emiraten. Of Sawyeddollah uit Myanmar die voor zijn leven moest vluchten omdat hij tot de Rohingya-minderheid behoort. Samen zetten we met brieven de autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven.

voor deze mensen komen we in actie!
In Honduras is Jhony Salgado vrijgesproken. Hij zou in juli 2022 terechtstaan op beschuldiging van het bezit van een illegaal vuurwapen en het oneigenlijke gebruik van een politieschild

Write for Rights heeft succes!

Rond 10 december voerden we bij Amnesty massaal actie voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat deden we niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Ook veel scholen deden mee. In 2022 schreven meer dan 55.000 leerlingen voor vijf mensen die onterecht vastzitten, bedreigd worden omdat ze voor hun mening uitkomen, of gediscrimineerd worden om wie ze zijn. Ook tekenden ze een petitie voor transrechten in Paraguay.

Deze brieven hebben effect! In 2021 vroegen we om de vrijlating van milieuactivist Bernardo uit Guatemala. Nu is Bernardo vrij en weer bij zijn familie.

Lees de succesverhalen

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mail naar educatie@amnesty.nl

Telefoon: 020-7733500

Blijf op de hoogte van alles wat we doen via instagram!