Amnesty voor en door jongeren

Jouw kans om iets bij te dragen, op de manier die bij jou past!

Amnesty doet ertoe in deze wereld, maar we zijn pas echt relevant als we inclusiever worden! Want iedereen is welkom bij Amnesty. En daarmee bedoelen we echt iedereen. Het jongerenteam van Amnesty is keihard op zoek naar jonge mensen die mee willen denken. Op wat voor manier dan ook. Dat kan kort in een denktank, maar ook voor langere termijn in ons jongerenpanel. Het gaat erom dat het bij jou past!

Alle jongeren zijn welkom! Join the movement

We richten ons op alle jongeren, ongeschoold, praktisch geschoold, theoretisch geschoold, of aan het werk. Het maakt ons helemaal niet uit. We vinden wel een plekje voor je binnen onze beweging. En, ben jij student op een mbo? Jou hebben we extra hard nodig! We hebben grote plannen met jullie.

Nieuwsgierig? Stuur een e-mail naar: jongeren@amnesty.nl en we leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn om mee te denken over mensenrechten, activisme en nog veel meer.

© Amnesty International

Maak kennis met onze jongerenambassadeurs

We voelen ons heel jong bij Amnesty, maar we zijn het niet meer allemaal. En daarom werken we op dit moment nauw samen met twee top jongerenambassadeurs: Akram (20) en Cloud (24). Zij maken deel uit van het jongerenteam en geven gevraagd en ongevraagd advies. Ze zijn ook betrokken bij het schrijven van strategieën, bij doelgroeponderzoek en ze voeren gesprekken met iedereen die ertoe doet.

Akram en Cloud leren je graag kennen. Stuur een e-mail als je in gesprek wilt met deze toppers: a.achahboun@amnesty.nl of c.meijer@amnesty.nl

Denktanks, gelukkig niet alleen om te denken…

In een denktank wordt getest en geleerd en worden gaandeweg ideeën ontwikkeld met als doel zoveel mogelijk jongeren te bereiken met activisme. Want we hebben gemerkt dat jongeren graag themagericht werken, zodat ze zich nog beter kunnen focussen op kwesties die voor hen belangrijk zijn. Discriminatie, lhbti-rechten of juist iets heel anders, laat het ons vooral weten! We nemen het graag mee in onze denktanks en zetten er een flinke boom over op met jongeren uit het hele land.

Vind je het interessant om met jouw groep een denk tank met ons te organiseren? Stuur dan een e-mail naar: jongeren@amnesty.nl.

Maak kennis met het Jongerenpanel van Amnesty Nederland.
© www.jaapvork.com

Het jongerenpanel van Amnesty

Maak kennis met het jongerenpanel van Amnesty Nederland. Naast meedenken op het gebied van bestuur en besluitvorming, geeft het panel ook input over de manier waarop we campagne voeren en anderen mobiliseren. In het jongerenpanel betrekken we de panelleden bij alle stadia van ons werk, van A tot Z. Het is ook leerzaam (wij krijgen coaching en trainingen) en natuurlijk is het ook fun! Zo vertegenwoordigen we Amnesty op toffe events, krijgen we toegang tot een groot jongerennetwerk en mogen we zelf events bedenken en organiseren. Kortom, wij denken mee, maar beslissen natuurlijk ook mee, want de jongeren weten hoe het echt zit!

Heb je nog vragen over het jongerenpanel of zin om iets samen te starten? Stuur dan een e-mail naar: a.achahboun@amnesty.nl