Bijeenkomst over vluchtelingen en mensenrechten

Bijeenkomst over vluchtelingen en mensenrechten

Het spoor bijster hoe het nu precies zit met de rechten van vluchtelingen? Benieuwd wat Amnesty International vindt dat er moet gebeuren en wat zij daaraan doet? Organiseer dan een bijeenkomst met als thema vluchtelingen en mensenrechten. En nodig zoveel mogelijk mensen uit.

Je kunt de avond indelen zoals je zelf wilt. Gebruik daarbij een of meer van de volgende elementen:

 • Pubquiz
  Speel de vluchtelingenronde van de Amnesty-pubquiz. Met tien vragen over vluchtelingen. > Download de quiz over vluchtelingen.
 • Film over vluchtelingen
  Vertoon een film over vluchtelingen en discussieer er naderhand over aan de hand van de bijgeleverde factsheet. De films This is Exile: Diaries of Child Refugees, On the Bride’s Side en Vergeet mij niet sluiten goed aan bij dit thema. > Vraag een DVD en bijbehorende factsheet aan.
 • Folder over vluchtelingen en mensenrechten
  Deel tijdens de bijeenkomst de Amnesty-folder ‘Op weg naar veiligheid’ over vluchtelingen en mensenrechten uit. > Download de folder.
  Of vraag een aantal gedrukte folders aan via amnesty@amnesty.nl.
 • Flyer met 5 vragen over vluchtelingen
  Flyer met vijf vragen over vluchtelingen en de verhalen van vier Syrische vluchtelingen. > Dowload de flyer.
 • Gastles op school
  Werk je op een middelbare school of heb je kinderen die op school zitten? Je kunt ook een gastles op school over vluchtelingen aanvragen. > Vraag een gastles aan.
 • Samenwerken met andere organisaties
  Tip: Als je een avond over vluchtelingen wilt organiseren, kun je ook contact leggen met VluchtelingenWerk of andere organisaties die met vluchtelingen werken bij jou in de buurt. Misschien kunnen jullie samen iets organiseren en bijvoorbeeld een vluchteling als spreker uitnodigen.