© Europa Press News / Contributor

Mensenrechten en het coronavirus: wat kan jij doen?

Ook in tijden van het coronavirus gaat het werk van Amnesty door. We maken ons hard tegen onrecht en spreken regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden aan.

Heb jij even wat meer tijd om handen? Doe dan mee aan een van onze acties. Dit kun je doen:

Gerbrig Klos

Volg een minicollege mensenrechten en corona

De coronapandemie grijpt diep in op de levens van mensen wereldwijd. Regeringen nemen uiteraard vergaande maatregelen om mensen te beschermen. Maar welke gevolgen heeft dat? Wat mogen regeringen nu wel doen en wat niet? En het zit het met vluchtelingen in overvolle, onhygiënische kampen?

In onze serie minicolleges praten Amnesty-medewerkers je in 10 minuten bij over hoe belangrijk mensenrechten zijn bij de strijd tegen het coronavirus.

Lees meer

Schrijf een brief

Wanneer is de laatste keer dat jij een handgeschreven brief ontving? Een persoonlijke brief maakt indruk. Brieven schrijven is dan ook Amnesty’s meest beproefde actiemiddel. Doe mee met onze schrijfacties. Juist nu. Schrijf naar autoriteiten met het verzoek om onrecht te stoppen. Wil je liever niet naar buiten voor de brievenbus of een postzegel? Schrijf dan online.

Schrijf een brief Schrijf online

 

Amnesty op school, voor thuis

De scholen zijn dicht. Amnesty op School is niet meer op school. We moeten er met z’n allen het beste van maken. En er voor elkaar zijn. Ook voor vluchtelingen en mensen die onterecht vastzitten. Amnesty biedt in deze bijzondere tijd een aantal leuke mogelijkheden om mensenrechten thuis onder de aandacht te brengen, voor ouders, kinderen en jongeren. Ga samen aan de slag. Of doe het lekker zelf!

Lees verder

 


 

Kom in actie!

Wordt je ook lid van Amnesty? Je bent al lid vanaf 10 euro per jaar.

Samen maken we het verschil

Ja, ik doe mee

Blader door Wordt Vervolgd, ons magazine over mensenrechten