Mensenrechten en het coronavirus: hoe zit het?

De coronapandemie grijpt diep in op de levens van mensen wereldwijd. Regeringen nemen vergaande maatregelen om mensen te beschermen tegen het coronavirus. Amnesty zet haar werk onverminderd voort want in veel landen wordt de coronacrisis gebruikt om mensenrechten te schenden. In ons uitgebreide coronadossier lees je alles over het grote belang van mensenrechten tijdens de coronapandemie.

Lees het hele dossier

Laatste nieuws over mensenrechten en corona

 • Amnesty’s secretaris-generaal: stel kennis en technologie om genoeg vaccins voor iedereen te maken, beschikbaar

  Vier miljoen coronadoden wereldwijd: regeringen en bedrijven moeten in actie komen

  Nieuws 9 juli 2021

  Secretaris-generaal Amnesty: kennis en technologie om genoeg vaccins voor iedereen te produceren moet wereldwijd beschikbaar gesteld worden.

  Lees meer
 • EU-India Top: EU-leiders moeten India aanspreken op gezondheidscrisis en aanval op critici

  Nieuws 7 mei 2021

  Amnesty wil dat de EU bij India aandringt op het centraal stellen van mensenrechten bij de aanpak van de coronacrisis tijdens de EU-India Top in Porto.

  Lees meer
 • Een verpleegkundige bereidt een corona-vaccin voor in een ziekenhuis in Bangalore, India, januari 2021.

  EU moet voorbeeld VS volgen bij delen vaccinrechten

  Nieuws 6 mei 2021

  Oproep aan Europa: doe afstand van de intellectuele eigendomsrechten voor coronavaccins zodat deze snel op grote schaal gemaakt kunnen worden.

  Lees meer
 • Cambodja, voorkom humanitaire crisis door extreme corona-maatregelen

  Nieuws 30 april 2021

  In Cambodja dreigt een humanitaire ramp doordat mensen hun huis niet uit mogen voor voedsel. De autoriteiten moeten dit voorkomen.

  Lees meer
 
In Thailand wordt de temperatuur gemeten in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. © Yuttachai Kongprasert/SOPA Images via ZUMA Wire
© Yuttachai Kongprasert / SOPA Images via ZUMA Wire

Wat kan jij doen?

De coronapandemie heeft onze wereld drastisch veranderd. Bij Amnesty blijven we doen wat we altijd deden: regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden in de gaten houden en aanspreken. Ons werk en onze acties gaan de komende tijd daarom gewoon door.

Heb jij even wat meer tijd om handen?

Kijk wat jij kan doen
© Barcroft Media via Getty Images

Mensenrechten en corona

De coronapandemie grijpt diep in op de levens van mensen wereldwijd. Regeringen nemen uiteraard vergaande maatregelen om mensen te beschermen. Voor Amnesty is het in deze verwarrende tijden noodzaak haar werk voort te zetten. Dit betekent dat we regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden, blijven aanspreken.

Lees het dossier

Wordt je ook lid van Amnesty? Je bent al lid vanaf 10 euro per jaar.

Samen maken we het verschil

Ja, ik doe mee

Nieuwsbrief Corona en Mensenrechten

Blijf op de hoogte van al het nieuws en de meest recente acties over corona en mensenrechten.

Je ontvangt gemiddeld eens per week een e-mail van ons. Wanneer er geen nieuws meer is over mensenrechten en de coronacrisis, ontvang je de reguliere Amnesty-nieuwsbrief (gemiddeld een keer per maand). Je kunt je onderaan iedere mail die je ontvangt afmelden, mocht je geen berichten meer willen ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief