© Pierre Crom

 

Heel veel leerlingen kwamen in actie tegen onrecht

Tijdens Write for Rights 2019 zijn in Nederland meer dan 330.000 brieven en kaarten verstuurd. Zo riepen we autoriteiten op om een einde te maken aan discriminatie, onterechte gevangenschap en ander onrecht. Een nieuw record dat we mede behaalden dankzij de inzet van bijna 50.000 leerlingen. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Iedereen die meedeed: heel veel dank!

© Must credit the photographer!!Photo: Miikka Pirinen / Amnesty Finland

Moses kwam naar Nederland om scholen te bezoeken

In 2005 werd de toen 16-jarige scholier Moses op extreem geweldadige wijze gearresteerd op verdenking van diefstal. Ook zou hij later gemarteld zijn. Zijn nagels zijn uitgetrokken om hem te dwingen tot een ‘bekentenis’. Deze bekentenis was de enige basis voor zijn ter dood veroordeling.

In december 2014 schreven wereldwijd 800.000 mensen brieven voor Moses tijdens de Write for Rights. Met succes, want in 2015 werd Moses vrijgelaten! Nu, vijf jaar nadat mensen brieven voor hem schreven, komt Moses naar Nederland om zijn verhaal te vertellen! Bekijk hier het filmpje van Moses.

Moses was erg onder de indruk van alle steun en schreef een brief:

‘Ik ken deze actievoerders niet, ik heb hen nooit ontmoet, maar toen ik om hulp schreeuwde, kwamen ze massaal in actie.  Toen ik hoorde wat er allemaal voor me is gedaan door Amnesty International, was ik de gelukkigste man op aarde. Ik hou van jullie allemaal.’