© Pierre Crom

Doe mee aan de Write for Rights OP SCHOOL!

Alles wat je nodig hebt voor jouw schrijfactie krijg je gratis van Amnesty.

Kom met je leerlingen in actie tegen onrecht

Ik wil mijn school aanmelden

Doe jij ook mee met jouw school aan de grootste schrijfactie ter wereld? Ieder jaar komt Amnesty Internationaal wereldwijd en massaal in actie voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Onze Write for Rights-schrijfacties (voorheen Schrijfmarathon) hadden voorgaande jaren veel effect. Al vele dappere activisten voor wie wij schreven kwamen vrij. Helpt jouw school dit jaar ook mee onrecht te bestrijden?

© Must credit the photographer!!Photo: Miikka Pirinen / Amnesty Finland

Moses komt naar Nederland om scholen te bezoeken!

In 2005 werd de toen 16-jarige scholier Moses op extreem geweldadige wijze gearresteerd op verdenking van diefstal. Ook zou hij later gemarteld zijn. Zijn nagels zijn uitgetrokken om hem te dwingen tot een ‘bekentenis’. Deze bekentenis was de enige basis voor zijn ter dood veroordeling.

In december 2014 schreven wereldwijd 800.000 mensen brieven voor Moses tijdens de Write for Rights. Met succes, want in 2015 werd Moses vrijgelaten! Nu, vijf jaar nadat mensen brieven voor hem schreven, komt Moses naar Nederland om zijn verhaal te vertellen! Bekijk hier het filmpje van Moses.

Moses was erg onder de indruk van alle steun en schreef een brief:

‘Ik ken deze actievoerders niet, ik heb hen nooit ontmoet, maar toen ik om hulp schreeuwde, kwamen ze massaal in actie.  Toen ik hoorde wat er allemaal voor me is gedaan door Amnesty International, was ik de gelukkigste man op aarde. Ik hou van jullie allemaal.’

Moses is vanaf 20 november in Nederland voor de start van de Write for Rights. Hij bezoekt dan een aantal scholen in Nederland om in gesprek te gaan met leerlingen.  Wie weet komt Moses wel naar jouw school!?

JA! Mijn school doet mee aan de Write for Rights!