Het beste van Wordt Vervolgd (uit 2021)

 
 • De toekomst van mensenrechten: hebben we recht op een leefbare planeet?

  Analyse 30 november 2021

  Klimaatverandering wordt binnen nu en vijf jaar de belangrijkste oorzaak van mensenrechtenschendingen wereldwijd. Die verwachting blijkt uit een rondvraag van Wordt Vervolgd onder veertig Nederlandse experts op het gebied van mensenrechten.

  Lees meer
 • Annelies Tukker

  Annelies is intersekse: ‘Als ik de operatie zou kunnen terugdraaien…’

  Interview 27 september 2021

  Annelies Tukker strijdt tegen operaties aan de genitaliën van intersekse kinderen. Ook Amnesty en de VN zijn tegen zulke operaties.

  Lees meer
 • Vrouwen demonstreren op 3 september in de Afghaanse hoofdstad Kabul voor het behoud van hun rechten, nu de Taliban de macht hebben overgenomen.

  ‘De Afghaanse samenleving is in twintig jaar sterker geworden’  

  Achtergrond 24 september 2021

  Met de Taliban opnieuw aan de macht in Afghanistan, dreigen veel vrijheden verloren te gaan. Maar er zijn ook dingen ten goede veranderd.

  Lees meer
 • Kaouthar Darmoni

  Kaouthar Darmoni: ‘Ik zou neutraal moeten zijn? Hoepel op!’

  Interview 2 augustus 2021

  Bijna elke acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. In ruim de helft van de gevallen door de (ex-)partner, weet Kaouthar Darmoni.

  Lees meer
 • Journalist Ljoedmila Savitskaja tijdens een rechtszitting in Pskov, waar ze het label van ‘buitenlands agent’ aanvecht.

  Hoe Rusland de laatste onafhankelijke journalisten de mond snoert

  Analyse 28 juli 2021

  Steeds meer media krijgen in Rusland het stempel ‘buitenlands agent’ opgedrukt. Onafhankelijke journalisten zijn het nieuwste doelwit.

  Lees meer
 • Marechaussee ziet ‘niet-Nederlands uiterlijk’ als potentieel risico

  Achtergrond 7 juni 2021

  De marechaussee controleert mensen mede op basis van huidskleur. Dat is verboden discriminatie en daar moet een einde aan komen, zeggen ngo’s en burgers die de marechaussee voor de rechter hebben gesleept.

  Lees meer
 • Portretten van mannen die stierven terwijl ze vochten voor het regime van Bashar al-Assad. Latakia, Syrië, juni 2019.

  Waarom worden misdadige Assad-handlangers in Nederland niet opgepakt?

  Reportage 6 april 2021

  Tientallen handlangers van het regime van Assad die verdacht worden van geweld, zouden vrij rondlopen in Nederland. Waarom is hen berechten zo moeilijk?

  Lees meer
 • durrab's labyrinth

  Durrab (16) was gevlucht en smokkelt nu mensen: ‘Nobody knows the real me’

  Reportage 6 april 2021

  Nog maar kortgeleden was de 16-jarige Durrab zelf op de vlucht, nu werkt hij als mensensmokkelaar in Slovenië. Onduidelijk blijft of hij vooral een slachtoffer is of toch eerder dader. De documentaires Durrab’s Labyrinth en Shadow Game zijn een zoektocht naar zijn verhaal.

  Lees meer
 • Geen staatsburgers, wel stadsburgers

  Steden als New York en Barcelona hebben een ‘stadspaspoort’ om de mensenrechten van ongedocumenteerde inwoners te waarborgen. Ook in Nederlandse steden is daar behoefte aan, zeker nu ongedocumenteerden door corona hard zijn geraakt.

  Lees meer
 • Hatice Cengiz: ‘Ik heb lang niet willen geloven wat er met Jamal is gebeurd’

  Interview 4 februari 2021

  Hatice Cengiz rust niet voordat duidelijk is welke rol de Saudische kroonprins speelde bij de moord op haar verloofde, journalist Jamal Khashoggi.

  Lees meer