Docentendag
© Amnesty International

Lesmateriaal

mbo

Amnesty International vindt het erg belangrijk dat mbo-studenten het vermogen ontwikkelen om gebeurtenissen zoals de vluchtelingencrisis of het achterstellen van groepen Nederlanders door etnisch profileren te kunnen begrijpen. Om dit te kunnen, moeten zij weten wat mensenrechten zijn en schendingen ervan herkennen. Dit stimuleren wij door het bieden van lesmaterialen voor uw lessen burgerschap.

© Amnesty International

Een kwestie van kleur?

Vooroordelen hebben we allemaal en kunnen ook een rol spelen in beslissingen die politieagenten maken tijdens hun dagelijks werk. Dit heeft kwalijke gevolgen. In deze workshop onderzoeken studenten hun eigen vooroordelen en gaan ze hierover in debat. Je kan de workshop zelf geven aan de hand van het materiaal of een peer educator uitnodigen.
Meer info Docentenhandleiding Bestel het lespakket

© Amnesty International

Kinderen op de vlucht

Bijna 50 miljoen kinderen zijn op de vlucht. In dit lesmateriaal wordt besproken wat dit betekent voor kinderen en hun ouders aan de hand van persoonlijke verhalen van Mustafa, Davron, Aram en Said. Bovendien wordt de vluchtelingencrisis in Europa helder en snel uitgelegd.

Meer info Bekijk hier de filmpjes Bestel het lespakket  

Martelen is geen spel

Een spel om te laten zien dat martelen geen spel is. Klinkt logisch toch? Voor jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar die tegen een stootje kunnen. Speel het spel en geef de hoofdpersonen hun waardigheid terug. Je kunt het Martelspel bestellen door een mail te sturen naar jongeren@amnesty.nl.

© © Zoë Tryon

GRTZ!

Amnesty International heeft speciale pakketten samengesteld met verhalen van mensen die onze steun hard kunnen gebruiken. Kom met uw leerlingen in actie en schrijf deze mensen een GRTZ! kaartje en stuur deze op. Er is ook een speciale GRTZ case over etnisch profileren gemaakt die aansluit op de workshop Een kwestie van kleur.

Meer info  Bestel de GRTZ!  Hoe is het nu met?

BRAVE

BRAVE is een gratis te downloaden lespakket. Aan de hand van aansprekende video’s, interactieve vragen en boeiende achtergrondinformatie kunnen leerlingen op het mbo en op het voortgezet onderwijs vanaf klas 3 ervaren hoe het is om mensenrechtenactivist te zijn.

Meer info

Blijf op de hoogte van alles wat we doen via instagram!