Verstuur een kaartje naar mensen die jouw steun nodig hebben!

Online of per post

Amnesty op School heeft speciale pakketten samengesteld met verhalen van mensen die jouw steun hard kunnen gebruiken: de GRTZ! Schrijf hen een kaartje en stuur deze op. Per post of online! Wil je weten hoe het nu gaat met mensen voor wie we eerder GRTZ!-acties hebben gevoerd, kijk dan hier.

Let op: in verband met corona werken we allen thuis en zit er enige vertraging op het versturen van de GRTZ!

Jorge Lázaro Samba Nunes
© Amnesty International

Vermoord tijdens het voetballen (Brazilië)

Jorge’s zoon Ricardo werd bij een potje voetbal door vier mannen vermoord. Drie mannen worden verdacht van de moord, maar omdat het militairen zijn lopen ze nog steeds vrij rond. Jorge en zijn familie zijn al 12 jaar op de vlucht. Ricardo’s broer Enio heeft de moord gezien, maar om te zorgen dat hij hier niet over zou praten is hij ook ontvoerd en vermoord. Jorge probeert de daders in de gevangenis te krijgen. Stuur een berichtje om te laten weten dat je aan hen denkt!

Bestel de GRTZ!-kaarten Stuur een kaartje online

Yan Sidorov (links) en Vladislav Mordasov
© Elena Kolmykova

Voor niks naar de gevangenis! (Rusland) 

Door een grote brand in Rusland, verloren 700 mensen hun huis. Toch mochten deze mensen van de regering geen nieuwe huizen bouwen. Yan en Vladislav wilden daarom een vreedzame demonstratie houden. Voordat de demonstratie begon werden ze al gearresteerd! De regering zei dat de jongens ‘massale onrust’ wilden veroorzaken en sloot hen op. Hier werden Yan en Vladislav net zo lang gemarteld tot ze bekenden. Nu zitten ze in een strafkamp. Stuur ze een berichtje om te weten dat je aan ze denkt.

Bestel de GRTZ!-kaarten  Stuur een kaartje online

Berta Cáceres
© Goldman Environmental Prize

Afgepakt land (Honduras)

De Lenca is een volk dat in Midden-Amerika woont. Doordat de regering een grote dam bouwt, hebben ze geen water meer. Protesteren is in Honduras gevaarlijk. Berta Cáceras werd vermoord. Zij was van een organisatie die de Lenca probeert te beschermen en protesteert tegen het afpakken van land. Na de moord is het nog moeilijker geworden. Stuur een kaartje om ze te steunen! Deze kaart zit alleen in het GRTZ!-pakket voor het VO.
Bestel de GRTZ!-kaarten  Stuur een kaartje online

Raif Badawi met zijn drie kinderen
© Amnesty International

Vader in de gevangenis! (Canada)

Najwa, Terad en Miriyam wonen met hun moeder in Canada. Eigenlijk komen ze uit Saudi-Arabië, maar daar willen ze niet meer wonen. Hun vader, Raif Badawi, zit daar in de gevangenis, alleen omdat hij voor zijn mening uitkwam! Nu hebben ze hun vader al heel lang niet meer gezien. Laat hen weten dat je aan ze denkt. Stuur ze een kaartje of een tekening. Deze kaart zit alleen in het GRTZ!-pakket voor het primair onderwijs en sluit aan bij de Klokhuis-aflevering.

Bestel de GRTZ!-kaarten Stuur een kaartje online

Hoo Yew Wah
© Christine Hoo

Al 14 jaar in de dodencel (Maleisië)

Toen Hoo Yew Wah 20 was, werd hij aangehouden met drugs. In Maleisië staat hier de doodstraf op. Hoo Yew Wah moest een verklaring ondertekenen die hij niet kon lezen, omdat hij geen Maleisisch spreekt. Hoo Yew Wah heeft heel veel spijt van wat hij gedaan heeft, en heeft gevraagd om de doodstraf in te trekken. Inmiddels wacht hij al 14 jaar in de dodencel. Niemand verdient de doodstraf. Stuur een kaartje en laat Hoo Yew Wah weten dat we hem niet zijn vergeten!

Bestel de GRTZ!-kaarten Stuur een kaartje online