Verstuur een kaartje naar mensen die jouw steun nodig hebben!

Online of per post

Amnesty op School heeft speciale pakketten samengesteld met verhalen van mensen die jouw steun hard kunnen gebruiken: de GRTZ! Schrijf hen een kaartje en stuur deze op. Per post of online! Wil je weten hoe het nu gaat met mensen voor wie we eerder GRTZ!-acties hebben gevoerd, kijk dan hier.

Seks met instemming #letstalkaboutyes man-man
© Toscanabanana

Let’s talk about YES: Acties tegen verkrachting

Volgens Nederlandse wetgeving ben je pas verkracht als er dwang is gebruikt. Belachelijk natuurlijk. Wie seks wil hebben, moet altijd checken of de ander ook wil. ‘Let’s talk about YES’, vindt Amnesty. Tientallen jongeren doen mee aan Amnesty’s campagne. Ze gaan de straat op om te praten met voorbijgangers. Ze gaan door, omdat ze het belangrijk vinden.

Bestel de GRTZ!-kaarten  Stuur een kaartje online

Berta Cáceres
© Goldman Environmental Prize

De Lenca uit Honduras

De Lenca is een volk dat in Midden-Amerika woont. Doordat de regering een grote dam bouwt, hebben ze geen water meer. Protesteren is in Honduras gevaarlijk. Berta Cáceras werd vermoord. Zij was van een organisatie die de Lenca probeert te beschermen en protesteert tegen het afpakken van land. Na de moord is het nog moeilijker geworden. Stuur een kaartje om ze te steunen!

Bestel de GRTZ!-kaarten  Stuur een kaartje online

Dennis zit 6 jaar in een strafkamp vanwege zijn geloof

Dennis hoort bij de christelijke groep van Jehova’s getuigen. Geen probleem dat Dennis iets anders gelooft dan anderen, zou je zeggen. Maar in Rusland is dat dus wel een probleem. De Russische regering vindt dat Jehova’s getuigen ‘extremistisch’ zijn en dus gevaarlijk. In 2017 bepaalde de rechter in Rusland dat alle organisaties van Jehova’s getuigen verboden worden. Een maand later werd Dennis gearresteerd.  Dennis is een van de tientallen Jehova’s getuigen die in Rusland gevangenzitten. Alleen maar om wat ze geloven. Dat terwijl iedereen recht heeft op vrijheid van godsdienst.

Bestel de GRTZ!-kaarten Stuur een kaartje online

Laat Zhang Zhan weten dat je haar steunt

De coronapandemie begon in 2019 in de Chinese stad Wuhan. De Chinese regering probeerde dat eerst stil te houden. Zhang Zhan wilde de waarheid naar buiten brengen. Op sociale media vertelde ze wat ze zag en hoorde. De regering was niet blij met wat Zhang Zhan allemaal vertelde. In mei 2020 werd Zhang Zhan opgepakt. Ze werd veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Terwijl ze niets anders deed dan de waarheid vertellen! Zhang Zhan is opgesloten omdat ze gebruikmaakte van haar recht op vrije meningsuiting.

Bestel de GRTZ!-kaarten Stuur een kaartje online