Drag mondkapje Rodrigo Otazu en The Gay Issue

Rodrigo Otazu en The Gay Issue steunen Amnesty met mondkapjes

Glossy gay lifestyle magazine The Gay Issue en ontwerper Rodrigo Otazu slaan de handen ineen voor meer tolerantie. Dit doen ze door het op de markt brengen van mondkapjes. Een deel van de verkoop van deze speciale mondkapjes gaat naar Amnesty International.

Tolerantie ten opzichte van de gay-gemeenschap is nog niet vanzelfsprekend. Dat blijkt wel uit nieuwsberichten van over de hele wereld. In nog teveel landen is homoseksualiteit strafbaar. In sommige landen kun je er zelfs de doodstraf voor krijgen. Amnesty International zet zich in voor de rechten van LHBTI’ers wereldwijd en voert actie voor individuen en om discriminerende wetgeving aan te passen.

The Gay Issue wil meer aandacht besteden aan de intolerantie van gays en doet dit in een speciale samenwerking met sieraden-ontwerper Rodrigu Otazu. In deze coronatijd waarin mondkapjes zowel een fashion item zijn als verplicht zijn in sommige gevallen, brengen The Gay Issue en Rodrigo Otazu in totaal acht verschillende designs op de markt.

LOVE IS LOVE

Ontwerper Rodrigo Otazu werkt tegenwoordig onder de naam Mr. O en heeft Amsterdam ingeruild voor New York. Hij ontwierp twee setjes mondkapjes van elk vier verschillende designs met als thema LOVE IS LOVE. Een set – Fabulous – heeft een duidelijke Mr. O signature, de andere – Proud – geeft een knipoog naar de gay-gemeenschap en tolerantie. ‘Toen Brigitte Midavaine van The Gay Issue me belde, hoefde ik niet lang na te denken’, zegt Otazu. ‘Het is als designer fijn om op deze wijze je steentje te kunnen bijdragen, vooral als het gaat om het vergroten van de tolerantie ten opzichte van de LGBT-community.’

‘LOVE IS LOVE was het eerste waar ik aan dacht toen ik deze collectie begon te ontwerpen. Sommige designs vertegenwoordigen de feestvreugde en kracht die wij gay-mannen hebben. Alles bij elkaar kunnen we een verschil maken waarbij respect en waarden een belangrijk ingrediënt zijn, ongeacht kleur, religie, of sekse. We zijn allemaal hetzelfde. Laat liefde schijnen!’

Steun voor Amnesty International

Om een breed draagvlak te creëren en ook daadwerkelijk iets maatschappelijk bij te dragen gaat het grootste deel van de opbrengst van de mondkapjes naar Amnesty International. En daar is Amnesty heel dankbaar voor!

De mondkapjes zijn one size fits all en te koop voor € 12,95 en voor € 45,- per set van vier, via www.thegayissue.be.

Meer over dit onderwerp