Geld inzamelen met je collega’s

Samen met collega’s iets leuks ondernemen en tegelijkertijd geld inzamelen voor Amnesty. Dat kan heel eenvoudig. Anderen gingen je voor en organiseerden bijvoorbeeld veilingen en verkochten spullen die op kantoor of bij collega’s thuis geen plek meer hadden. Wat je ook verzint: elke actie is waardevol. Niet alleen draagt jouw actie bij aan het teamgevoel tussen je collega’s. Samen zorgen we er ook voor dat martelingen stoppen, dat onschuldige mensen vrijkomen en mensen die schuldig zijn aan het schenden van de mensenrechten worden berecht.

Start je actie Hoe werkt het?

Bekijk de actiepagina van mensen die je voorgingen

Hoe werkt het?

Super dat je voor Amnesty in actie komt. Er zijn veel leuke manieren om geld in te zamelen. Je kunt een sportprestatie laten sponsoren, verkoop je zelfgebakken taart op je werk, of vraag een donatie in plaats van een verjaardagscadeau. Kies iets waar je zelf ook blij van wordt. Hoe je een inzamelingsactie kunt beginnen, leggen we je graag uit. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met Donna van den Muijsenberg: d.vandenmuijsenberg@amnesty.nl. Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken.

Hoe kun je een actie aanmaken?

1. Bedenk met welke actie je geld wilt inzamelen.

2. Bedenk of je alleen of samen met anderen een inzamelactie wilt starten. Met een team kun je een nog groter netwerk benaderen. Bepaal wanneer jouw actie plaatsvindt of hoe lang deze duurt en hoeveel geld je wilt inzamelen. Dan ben je klaar om jouw persoonlijke pagina aan te maken.

3. Kies voor ‘Start je actie’ en vul je gegevens in. Op het volgende scherm kun je aangeven of je dat alleen doet, kies dan ‘individueel’ of samen met anderen, kies dan ‘team’.

4. Maak dan je actiepagina aan. Bedenk een pakkende titel, upload je leukste foto’s en beschrijf waarom jij in actie komt. Vul ook jouw streefbedrag in. Doe eventueel eerst een donatie aan jezelf, want een goed voorbeeld doet goed volgen. Dit is natuurlijk niet verplicht.

5. Trek aandacht en deel jouw pagina met zoveel mogelijk bekenden. Dat kan via e-mail, WhatsApp, Facebook en andere sociale mediakanalen. Vraag familie, vrienden en collega’s om jou te sponsoren via de doneerbutton en bedank ze hier voor. Laat je vrienden weten waarom je juist voor Amnesty in actie komt. Kijk ook bij de tips & trucs hoe je aandacht kunt trekken voor jouw actie.

6. Ga dan aan de slag met het organiseren van jouw actie.

Op je pagina kun je precies zien hoeveel geld je hebt opgehaald. Wij houden je per e-mail ook op de hoogte van de tussenstand en sturen je zo nu en dan een tip om jouw actie tot een succes te maken. Wij zijn super blij met alle donaties die worden gedaan. Het geld dat mensen voor jouw actie doneren, wordt rechtstreeks op de bankrekening van Amnesty gestort. Daar heb je dus geen omkijken naar.


Een actie steunen

Je kunt natuurlijk ook een bestaande actie steunen..

1. Zoek in de zoekbalk de naam van de persoon of actie op die je wilt sponsoren.

2. Klik op ‘doneer nu’.

3. Bepaal zelf hoeveel je doneert.

4. Vul je e-mail adres in zodat je een bevestiging van jouw betaling krijgt.

5. Kies de gewenste betaalmethode.


Lid worden van een bestaand team

Wanneer jij een teampagina hebt aangemaakt kun je teamgenoten uitnodigen. Deel de link naar jouw eigen persoonlijke actiepagina met de mensen die je wilt uitnodigen. Zij hoeven alleen maar te klikken op ‘ik wil in dit team’. Vervolgens kunnen ze zich als teamlid registreren.

Wil jij lid worden van een bestaand team maar kun je de juiste link niet meer vinden?
Ga dan naar het actieplatform, zoek met de zoekfunctie het juiste team en open de pagina. Klik op ‘Ik wil in dit team’.

Elk teamlid maakt een persoonlijke pagina aan en kan met hun eigen pagina sponsors gaan werven.
Op jullie teampagina hebben jullie een perfect overzicht van zowel jullie team, als individuele prestaties.

Teamcaptain
Als teamcaptain kun je via de pagina ‘bewerk mijn team’, alle acties binnen jouw team bekijken. Zodra er nieuwe acties of teamleden worden aangemeld, zie je dat automatisch. Motiveer elkaar!

Ben je er klaar voor? Maak dan nu je eigen actiepagina aan. Wil je eerst nog meer informatie? Bekijk dan onze tips & trucs.

Start je actie Tips en trucs