Online collecte 2021
© Amnesty International

Maak je eigen digitale collectebus aan

Help jij ons met collecteren?

Geweldig dat jij van plan bent om jouw online collectebus aan te maken. Het geld dat jij voor ons collecteert, gebruiken wij in onze strijd voor mensen die ten onrechte gevangenzitten, gemarteld of gediscrimineerd worden voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Amnesty neemt voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden en daarom zijn wij afhankelijk van de inzet en donaties van mensen zoals jij! Geen gift is te klein en elke cent telt.

Digitale collectebus aanmaken Hoe werkt het?

Online collecte 2021
© Amnesty International

Hoe werkt het?

We leggen graag kort uit hoe jij jouw digitale collectebus kunt aanmaken en hoe je deze het beste kunt gebruiken om te collecteren. Vrienden en familieleden vinden het meestal geweldig dat jij je inzet voor Amnesty en willen vaak dan ook graag een steentje bijdragen. Deel jouw collectebus met hen in WhatsApp- groepen of met een persoonlijk berichtje. Je zult zien hoe gemakkelijk het gaat. Wanneer je ziet dat je een aantal giften hebt ontvangen, deel dan pas je collectebus via e-mail en sociale media als bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Dan ziet iedereen dat het heel normaal is om een gift te doen. Have fun! Bekijk de video voor meer informatie of ga naar de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen & antwoorden

1. Wanneer is de collecteweek?

Het hoogtepunt van de collecte van Amnesty is de collecteweek van 12 tot en met 18 maart 2023. De online collectebus mag al gedeeld worden vanaf het moment van aanmaken.

2. Ik gebruik geen sociale media, is het voor mij wel interessant om een collectebus aan te maken?

Voor een grotere verspreiding is het natuurlijk fijn om ook via Facebook en LinkedIn aandacht te vragen voor de bus. Mocht de collectant hierover geen beschikking hebben dan kan de collectebus ook gedeeld worden via WhatsApp en e-mail.

3. Moet ik collectant bij Amnesty zijn om een online collectebus aan te kunnen maken?

Nee, iedereen kan een online collectebus aanmaken via https://digicollect.amnesty.nl/. Mensen die geregistreerd staan als collectant vragen wij dit te doen via een persoonlijke link, zodat de gegevens ook in ons systeem zichtbaar zijn.

4. Wat is de beste aanpak om de online collectebus te promoten?

Zodra je de online collectebus aangemaakt hebt, kun je meteen beginnen met delen. Het beste is dit eerst te proberen bij goede bekenden van je door ze bijvoorbeeld via WhatsApp persoonlijk om een donatie te vragen. Als er al wat opbrengst in je online collectebus zit, is de bus aantrekkelijker om ook op andere platforms te delen

5. Waarom werkt Amnesty met persoonlijke online collectebussen en niet met één centrale collectebus?

De kracht van huis-aan-huis collecteren en ook van online collecteren is om persoonlijk om een bijdrage te vragen en anoniem te laten geven. Dat kan beter met een persoonlijke online collectebus dan met een centrale bus.

6. Op welke manier kunnen de gevers betalen in de online collectebus?

Mensen die willen doneren in jouw online collectebus kunnen zelf de betaalwijze kiezen: iDeal, Visa, MasterCard, PayPal of een eenmalige machtiging.  

7. Hoe zijn de privacy van de collectant en de gever gewaarborgd van de online collectebussen?

Zowel de collectant als de gever bepalen zelf wat zij delen. De collectant door datgene wat zij invullen bij ’voornaam’ en ‘achternaam’ en welke foto zij uploaden. De gever kan de eigen naam invullen, maar dit is geen verplicht veld. Als de naam wel ingevuld wordt, is deze alleen zichtbaar in de e-mail aan de collectant. Het e-mailadres van de collectant is nodig om in te loggen en mails te sturen en alleen voor Amnesty zichtbaar.

Ja, ik wil een online collectebus

klik hier