Brazilië, onderzoek dood Pereira en Phillips!

Al 6.432 e-mails verzonden

Bedankt voor het versturen van een e-mail!

Betrokkenen moord milieuactivisten moeten berecht

Milieu- en mensenrechtenactivisten Bruno Pereira en Dom Phillips verdwenen op 5 juni in de Braziliaanse Amazone. Tien dagen later bekende een visser dat hij beide mannen heeft vermoord. Hun lichamen werden gevonden. Er is nog veel onduidelijk over de dood van de mannen.

Roep de autoriteiten in Brazilië op om snel en grondig onderzoek te doen naar de dood van Pereira en Phillips, en de betrokkenen te berechten.

 De Braziliaanse Pereira streed voor milieurechten en de rechten van inheemse bevolkingen. Phillips was een Britse journalist bij het bekende dagblad The Guardian. De twee waren op weg voor een interview met een inheemse gemeenschap die het land van hun voorouders probeert te beschermen tegen illegale visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel. De Braziliaanse autoriteiten startten laat met de zoektocht naar het tweetal, zetten onvoldoende reddingsteams in en kwamen met tegenstrijdige berichten.

Lees hier de volledige informatie.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Al 6.432 e-mails verzonden

Bedankt voor het versturen van een e-mail!

Stuur een e-mail