Woman's March in Kiev op 8 maart 2020, er waren meer dan 3000 deelnemers. De belangrijkste eis van de deelnemers was de ratificatie van het Verdrag van Istanbul en de bestrijding van huiselijk geweld. De politie zorgde voor een goede beveiliging van de rally.
© Amnesty International Ukaine

DOE MEE MET AMNESTY'S SPOEDACTIES

Razendsnel actievoeren als iemand in gevaar is. Dat is de kracht van onze spoedacties.

Met de spoedacties kom je direct in actie voor mensen in gevaar. Met één druk op de knop teken je een petitie of stuur je meteen een e-mail naar de autoriteiten.

Schrijf je in en ontvang de meest urgente acties in je inbox. Zo kunnen we krachtig reageren als iemand onterecht is opgepakt of als een executie dreigt. Meer dan 100.000 mensen in Nederland doen al mee. Schrijf je ook in. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter onze vuist tegen onrecht.

Snel en effectief.

Door meteen in actie te komen laten we aan de autoriteiten zien dat ze niet ongestoord mensenrechten kunnen schenden. Zo houden we de internationale druk hoog. En dat werkt! Na spoedacties van Amnesty werden de doodstraffen van lhbti-activisten Zahra en Elham uit Iran ingetrokken.

Meld je aan

Ja, stuur mij de Spoedacties en mail mij incidenteel over andere activiteiten of om mijn steun te vragen

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.