Executie dreigt voor tientallen Iraanse demonstranten

Al 82.992 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Iran gebruikt doodstraf om angst te zaaien


Update: In de afgelopen weken zijn de demonstranten Majid Reza Rahnavard, Mohsen Shekari, Mohammad Mehdi Karami en Sayed Mohammad Hosseini geëxecuteerd na een schijnproces. Dit verschrikkelijke nieuws wakkert de vrees aan voor meer terechtstellingen. Kom nu in actie!


De autoriteiten van Iran eisen de doodstraf tegen tientallen demonstranten, onder wie drie kinderen. Duizenden mensen zijn al aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de massale protesten in Iran. De autoriteiten roepen op tot versnelde rechtszaken en openbare executies om andere demonstranten af te schrikken.

Roep het Hoofd van de Rechterlijke Macht van Iran op om de demonstranten niet te executeren.

De protesten tegen de Iraanse regering worden met dodelijk geweld neergeslagen. Gearresteerde demonstranten worden gemarteld om ze tot een ‘bekentenis’ te dwingen. De autoriteiten proberen angst te zaaien door die ‘bekentenissen’ op de televisie uit te zenden en bekende Iraniërs de doodstraf op te leggen. Zo kreeg de populaire rapper Toomaj Salehi (foto links) de doodstraf, enkel vanwege zijn muziek en kritische sociale mediaberichten. Maar de protesten gaan nog altijd onverminderd door. Iraniërs staan op voor hun mensenrechten!

Lees meer over de protesten in Iran.

Al 82.992 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Teken de petitie