Executie dreigt voor tientallen Iraanse demonstranten

Al 125.247 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Iran gebruikt doodstraf om angst te zaaien


Update: Sinds december 2022 zijn demonstranten Majid Reza Rahnavard, Mohsen Shekari, Mohammad Mehdi Karami en Sayed Mohammad Hosseini geëxecuteerd na een schijnproces. Dit verschrikkelijke nieuws wakkert de vrees aan voor meer terechtstellingen. Kom nu in actie!


Duizenden mensen zijn in Iran al aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de massale protesten. De autoriteiten eisen de doodstraf tegen tientallen demonstranten, onder wie minderjarigen. Ten minste 14 demonstranten hebben de doodstraf gekregen en kunnen elk moment worden geëxecuteerd. De autoriteiten roepen op tot versnelde rechtszaken en openbare executies om andere demonstranten af te schrikken.

Roep het Hoofd van de Rechterlijke Macht van Iran op om de demonstranten niet te executeren.

De protesten tegen de Iraanse regering worden met dodelijk geweld neergeslagen. Gearresteerde demonstranten worden gemarteld om ze tot een ‘bekentenis’ te dwingen. Ze krijgen zweepslagen, elektrische shocks, doodsbedreigingen, en worden seksueel mishandeld. De autoriteiten proberen angst te zaaien door die ‘bekentenissen’ op de televisie uit te zenden. Maar de protesten gaan onverminderd door. Iraniërs staan op voor hun mensenrechten!

Lees meer over de protesten in Iran.

Al 125.247 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Teken de petitie