China, stop de massale opsluiting van moslims in Xinjiang

Al 34.302 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Miljoen moslims opgesloten in Xinjiang

De Oeigoerse Buzaynap Abdureshit was onderweg naar haar zwangerschapscontrole toen ze hoorde dat de politie thuis op haar wachtte. Ze keerde om. Sinds die dag in maart 2017 heeft haar echtgenoot haar niet meer gezien of gesproken. Buzaynap is een van de naar schatting een miljoen moslims die China sinds 2017 willekeurig heeft opgesloten in heropvoedingskampen of gevangenissen in Xinjiang. Dit moet onmiddellijk stoppen.

Roep de Chinese president Xi Jinping op de heropvoedingskampen onmiddellijk te sluiten en alle mensen die daar en in gevangenissen willekeurig zijn vastgezet, vrij te laten.

Buzaynap studeerde in Egypte en was van plan bij haar man in Australië te gaan wonen. Ze zouden samen een gezin starten. Wonen, studeren of zelfs maar contact hebben met vrienden of familie in het buitenland is al voldoende reden voor de Chinese overheid om Oeigoeren op te sluiten. In Xinjiang worden Oeigoeren en andere moslimgroepen op een ijzingwekkende manier onderdrukt. China pleegt er misdaden tegen de menselijkheid.

Lees hier de volledige informatie.

Al 34.302 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Teken de petitie