Vijf Chinese kampioenen. V.l.n.r.: Rinchen Tsultrim, Zhang Zhan, Ilham Tohti, Li Qiaochu en Gao Zhisheng.

China, laat Zhang, Ilham, Li, Gao en Rinchen vrij!

Al 8.078 handtekeningen gezet

Laat ze vrij vóór de Olympische Spelen!

Met de Olympische en Paralympische Winterspelen in 2022 wil de Chinese regering heel graag haar status van supermacht benadrukken en haar imago oppoetsen. Tegelijkertijd past het een systeem toe van verstikkende censuur. Burgerjournalist Zhang Zhan, academicus Ilham Tohti, mensenrechtenverdediger Li Qiaochu, mensenrechtenadvocaat Gao Zhisheng, Tibetaanse monnik Rinchen Tsultrim en vele anderen zitten gevangen omdat zij uitkwamen voor hun mening.

Roep de Chinese autoriteiten op om alle mensen vrij te laten die uitsluitend vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen. Te beginnen met Zhang, Ilham, Li, Gao en Rinchen.

Het is zeer zorgwekkend dat de Chinese regering een groot sportevenement organiseert dat moet verbroederen en tegelijkertijd massale controle toepast over wat mensen kunnen zeggen en mogen zien. De Chinese regering hoopt de aandacht van grove mensenrechtenschending af te leiden. Laat dat niet gebeuren!

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten.  Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Al 8.078 handtekeningen gezet

Teken de petitie