China, laat Zhang, Ilham, Li, Gao en Rinchen vrij!

Al 11.782 handtekeningen gezet

Zet Olympische Spelen in teken van vrijheid!

Met de Olympische en Paralympische Winterspelen in 2022 wil de Chinese regering heel graag haar status van supermacht benadrukken en haar imago oppoetsen. Tegelijkertijd past het een systeem toe van verstikkende censuur. Burgerjournalist Zhang Zhan, academicus Ilham Tohti, mensenrechtenverdediger Li Qiaochu, mensenrechtenadvocaat Gao Zhisheng, Tibetaanse monnik Rinchen Tsultrim en vele anderen zitten gevangen omdat zij uitkwamen voor hun mening.

Roep de Chinese autoriteiten op om alle mensen vrij te laten die uitsluitend vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen. Te beginnen met Zhang, Ilham, Li, Gao en Rinchen.

Het is zeer zorgwekkend dat de Chinese regering een groot sportevenement organiseert dat moet verbroederen en tegelijkertijd massale controle toepast over wat mensen kunnen zeggen en mogen zien. De Chinese regering hoopt de aandacht van grove mensenrechtenschendingen af te leiden. Laat dat niet gebeuren!

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten.  Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Al 11.782 handtekeningen gezet

Teken de petitie