Shifting Power Russia
© Amnesty International

Nieuwe essaybundel: Shifting Power and Human Rights Diplomacy: Russia

Strategische Verkenningen van Amnesty Nederland lanceert vandaag (online) een nieuwe bundel over Rusland in de serie Shifting Power and Human Rights Diplomacy.

Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov is Rusland niet alleen een leidend centrum van de moderne wereld, maar ook en bron van waarden voor ontwikkeling, veiligheid en stabiliteit. Welke rol speelt Rusland in de internationale bescherming en bevordering van mensenrechten?

Veertien auteurs reflecteren op deze vraag. Deskundigen van nationale en internationale denktanks, universiteiten en maatschappelijke organisaties schrijven over Russische betrekkingen met de Europese Unie, religie en mensenrechten in het Russische buitenlandbeleid en over framing, identiteit en buitenland politiek. De bundel bevat bijdragen van onder anderen Rick Fawn (St Andrews Universiteit), Alexander Cooley en Matthew Schaaf (Columbia Universiteit en Freedom House Oekraïne), Bill Bowring (Universiteit Londen) en Anna Neistat (Amnesty International).

In de serie Shifting Power and Human Rights Diplomacy verschenen eerder bundels over Duitsland (2016), Zuid-Afrika (2016), India (2015) en Brazilië (2014). De Engelstalige bundel Shifting Power and Human Rights Diplomacy: Russia kan gratis worden gedownload op de website van Strategische Verkenningen, een initiatief van Amnesty International Nederland.

Meer over dit onderwerp