Avondje Gerechtigheid
© Amnesty International

Een Avondje Gerechtigheid – Proef de Iraanse cultuur

Een Avondje Gerechtigheid – Proef de Iraanse cultuur

Amnesty International biedt vanaf vandaag ‘Een Avondje Gerechtigheid-Iran’ aan. Bestel deze speciale maaltijdbox met verse ingrediënten om thuis kennis te maken met de Iraanse cultuur. Onder het genot van thuisbereide maaltijden kan je het gesprek aangaan over mensenrechten in Iran.

Tijdens het eerste ‘Avondje Gerechtigheid’ in 2021 stond de Oeigoerse cultuur centraal. Dit jaar gaat het om Iran. Een groter contrast tussen de gastvrije Iraniërs en de leiders die de mensenrechten op grove wijze schenden, is bijna niet denkbaar. Iran hanteert bijvoorbeeld de doodstraf en voert veel executies uit per jaar. Ook voor mensen die ten tijde van hun misdrijf minderjarig waren – wat volgens internationale wetgeving niet mag.

Ook hebben Iraanse vrouwen niet dezelfde rechten als mannen, zij moeten in het openbaar een hoofddoek dragen en mogen niet alleen reizen of zomaar scheiden. Er is nauwelijks vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in Iran, mensenrechtenverdedigers liggen onder vuur en worden tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Met dit Avondje Gerechtigheid ontdek je met je familie of vrienden meer over de Iraanse cultuur en leer je de mensenrechtensituatie in het land beter kennen.

Iraanse avond

In de maaltijdbox zit alles om een uitgebreid Iraans diner te bereiden, samengesteld door onze activist en thuiskok Nastaran. In de box zit ook alles voor een mooie Iraanse avond met goede gesprekken, zoals een informatieve folder en conversatiestarters. Zo doe je samen iets leuks, iets interessants en iets goeds tegelijkertijd. De box is te bestellen voor 25 euro per persoon. Daarmee steun je meteen het werk van Amnesty voor mensenrechten wereldwijd.

Wat zit er in de maaltijdbox?

  • Alle ingrediënten voor de vijf verschillende Iraanse gerechten waarmee je een heerlijk diner op tafel zet. Je kunt kiezen uit een vegetarisch menu of een menu met scharrelkip voor vier of zes personen.
  • Recepten met de uitleg hoe je de gerechten bereidt.
  • Tips om er een echte Iraanse avond van te maken.
  • Meer informatie over de Iraniërs en de schending van hun mensenrechten.
  • Kaartjes met vragen om naast veel plezier samen een goed gesprek te voeren.

De Iraanse maaltijdbox is nu te bestellen via: www.amnesty.nl/avondjegerechtigheid