Het was me het avondje wel...

Korte terugblik op het Avondje Gerechtigheid

Avondje Gerechtigheid: een korte terugblik

Onder dit motto genoten in mei meer dan 5.230 mensen van een heerlijk Afghaans diner. Graag blikken we kort terug op dit Avondje Gerechtigheid, een avond waarop de deelnemers aandacht vroegen voor de benarde mensenrechtensituatie in Afghanistan.

1.181

Boxen verkocht

De Afghaanse editie van een Avondje Gerechtigheid is met de verkoop van 1.181 boxen en 5.230 deelnemers weer heel bijzonder geworden!

3.923

Pepertjes

In totaal zijn er meer dan 2.600 aubergines, ruim 500 kilo spinazie en bijna 4.000 pepertjes verwerkt. Het bereiden van de gerechten nam enige tijd in beslag, maar dat is óók de charme van een Avondje Gerechtigheid.

8,8

Rapportcijfer

We hebben van 730 deelnemers een evaluatie ontvangen. Zij gaven het Avondje Gerechtigheid gemiddeld een rapportcijfer van 8,8. Daar zijn we heel blij mee!

Heerlijk eten en iets goeds doen

Die twee kwamen samen in het Avondje Gerechtigheid. Deelnemers steunden de Afghanen door een dinerbox te bestellen waar alles in zat om zelf een bijzonder Afghaans diner te bereiden van onze chefs mevrouw Arachid en Soedabeh: alle ingrediënten, receptkaarten, tafelaankleding en meer. En alles wat nodig was voor een mooie Afghaanse avond met goede gesprekken aan de hand van conversatiestarters. Zo creëerden zij meer bewustzijn over de situatie van de Afghanen. Samen deden zij iets leuks en iets goeds tegelijkertijd. En met de opbrengst steunden zij het werk van Amnesty voor onder andere de Afghanen.

 

De kaartjes op het eind waren een hele mooie afsluiting. Heel goed verzorgd allemaal. We hebben met z’n vieren gekookt (was leuk om samen te doen). Natuurlijk wrang wat de aanleiding is, de misstanden in Afghanistan. Maar een hele mooie manier om daar aandacht voor te vragen, met wat de (oorspronkelijke) cultuur daar te bieden heeft.

Avondje Gerechtigheid
© Amnesty International

Rapportcijfer: 8,8

We hebben van 730 deelnemers een evaluatie ontvangen. Zij gaven het Avondje Gerechtigheid gemiddeld een 8,8 Daar zijn we heel blij mee!

We hadden weer een mooie, gezellige, bijzondere en leerzame avond!   We willen jullie en de dames, die de recepten maakten heel hartelijk bedanken! ❤️

Avondje Gerechtigheid maaltijdbox Crisp
© Crisp

9,4 voor het eten

Het eten werd gemiddeld met een 9,4 beoordeeld. Er werd aangegeven dat er genoeg eten was voor iedereen.

 

Wij hebben met zes personen in de keuken gestaan. Al het eten was ook ongeveer tegelijkertijd klaar. Ik ben bekend met de Afghaanse keuken, deze box was echt heel goed! Ook de recepten waren heel duidelijk. We hadden een fijne avond. Gerechten waren heerlijk

Ik nodigde vrienden uit die het concept niet kenden. We hebben serieus de info samen doorgenomen en er ontstonden interessante discussies. Begrijp dat ze nu allebei lid gaan worden.

Vanaf 15 euro per jaar steun je altijd de mensenrechten overal ter wereld.

WIST JE DAT JE OOK LID KUNT WORDEN VAN AMNESTY?

Ik word lid