Overhandigen ‘Write for Rights’-brieven bij ambassades

Tijdens Write for Rights in december zijn er veel brieven geschreven en handtekeningen gezet voor Chaima Issa uit Tunesië en Ahmed Mansoor uit de Verenigde Arabische Emiraten. Wat gebeurt er met al die petities en brieven? Meestal stuurt Amnesty International ze op naar de autoriteiten in de betreffende landen. Soms kan dat niet, dan brengen medewerkers ze hoogstpersoonlijk langs op de ambassades in Nederland.

Bepakt en bezakt met duizenden brieven trokken Babs en Liselotte van Amnesty Nederland naar Den Haag om post te bezorgen bij de ambassades van Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Medewerkers van beide ambassades stonden hen te woord, maar ze namen de post niet aan. Daarom lieten de Amnesty-medewerkers een brief achter voor de ambassadeur. De brieven en petities zijn later per post naar de ambassades gestuurd.

Amnesty vergeet Chaima en Achmed niet. En blijft druk uitvoeren op de autoriteiten van Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Dank aan iedereen die heeft geschreven voor hen!

Meer over dit onderwerp