Portret Guillermo Zárraga
© monitoreamos.com

Schrijfactie Venezuela: laat Guillermo Zárraga vrij

De 59-jarige Venezolaan Guillermo Zárraga lijdt aan ernstige gezondheidsklachten in de gevangenis. In juni viel hij een paar keer flauw door gebrek aan drinkwater, eten en medicatie. In november 2020 werd hij opgepakt en beschuldigd van het doorspelen van geheime informatie aan de Amerikanen. Hier is geen bewijs voor.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 november 2023 naar de autoriteiten van Venezuela. Roep hen op om Guillermo Zárraga onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Beschuldigd van sabotage

Zárraga werkte als ingenieur en vakbondsleider in de olie-industrie. Volgens de autoriteiten zou hij de CIA helpen de olie-industrie in Venezuela te saboteren. Een foto van hem samen met de prominente oppositieleider Juan Guaido werd gebruikt als bewijs dat Zárraga meewerkte aan sabotage.

Download de voorbeeldbrief

Update 24 augustus 2023: Er is een nieuwe voorbeeldbrief, enkel aan de ambassadeur van Venezuela. Dit is in verband met het ontbreken van een betrouwbaar adres en e-mailadres van de Minister van Penitentiaire Zaken. Klik hier of op bovenstaande knop voor de nieuwe brief.

Meer schrijfacties