© Frontline Defenders

Schrijfactie Algerije: laat Abdallah Benaoum onmiddellijk vrij!

Schrijfactie Algerije: laat Abdallah Benaoum onmiddellijk vrij!

De Algerijnse activist Abdallah Benaoum zit in de gevangenis omdat hij op Facebook kritiek uitte op de regering. Hij is hartpatiënt en moet geopereerd worden, maar hij krijgt niet de medische zorg die hij nodig heeft. Zijn gezondheid gaat snel achteruit.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 januari 2021 naar de autoriteiten in Algerije. Roep hen op om Abdallah Benaoum onmiddellijk vrij te laten.

Gevangen voor een paar Facebook-posts

Abdallah Benaoum is een politiek activist uit Algerije. Hij werd gearresteerd omdat hij op Facebook kritiek uitte op de regering. Dat valt onder vrijheid van meningsuiting en is daarmee volledig legaal. Toch werd Abdallah gearresteerd. Hij wordt valselijk beschuldigd van een hele reeks misdrijven, waaronder het ‘beledigen van staatsinstituties’.

Gezondheid kritiek

Abdallah is hartpatiënt en moet volgens zijn cardioloog voor de tweede keer aan zijn hart geopereerd worden. In de gevangenis krijgt hij niet de medische zorg die hij nodig heeft en zijn gezondheid gaat er snel achteruit. Zijn advocaten hebben al twee keer verzocht om Abdallah over te brengen naar een ziekenhuis. Maar de rechter verwierp die verzoeken. Reden: de ernst van zijn ‘misdrijven’ – een paar Facebook-posts.

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden