Schrijfactie Bangladesh: student geschorst vanwege afkomst

Op 6 september schorste de Cox’s Bazar universiteit in Bangladesh de 20-jarige student Rohima Akter Khushi vanwege haar Rohingya-identiteit. Rohima studeerde rechten en zat al in het tweede semester. Nu zit ze thuis en is ze depressief geworden. Haar huis voelt aan als een gevangenis.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 december 2019 een brief aan de autoriteiten in Bangladesh. Roep hen op de schorsing van Rohima Akter Khushi onmiddellijk op te heffen zodat ze haar studie kan afronden.

Geschorst vanwege afkomst

Rohima Akter Khushi (20) is geboren in een Rohingya-vluchtelingenkamp in Bangladesh. Ze is een van de weinige jonge Rohingya-vrouwen die het tot het hoger onderwijs schopte. Een internationale nieuwszender maakte daar een video over. Daarna schorste de universiteit haar omdat zij Rohingya is.

Rohima is geschorst omdat volgens de regering van Bangladesh geen enkele Rohingya aan een universiteit mag studeren. Hiermee schendt Bangladesh het Internationaal verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten. Dat stelt dat iedereen, zonder discriminatie, recht heeft op onderwijs.

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden