Write for Rights 2020

Online

 

Deze mensen hebben nú jouw hulp nodig!

Celstraf omdat je verslag doet van een protest. Bedreigd worden omdat je het milieu beschermt. Voor de rechter staan omdat je opkomt voor lhbti’ers. Het overkomt de mensen voor wie we actievoeren tijdens Write for Rights. Dit onrecht moet stoppen. Daarom schrijven we stapels brieven. Daarmee dwingen we overheden tot ingrijpen. Jouw steun is belangrijk. Samen veranderen we levens.

 • Jani Silva

  Amazone-activist Jani bedreigd

  Milieuactivist Jani uit Colombia neemt het op voor de natuur en boeren in het Amazonegebied. Hiervoor wordt ze met de dood bedreigd. De overheid moet haar beter beschermen.

  Onderteken een brief
 • Melike Balkan en Özgür Gür

  Celstraf dreigt voor lhbti-activisten

  Melike en Özgür uit Turkije voeren actie voor lhbti’ers. Voor hun deelname aan een vreedzame sit-in kunnen ze 3 jaar cel krijgen. Hun straf moet worden ingetrokken.

  Onderteken een brief
 • Vermoord tijdens het stappen

  Popi en Bongeka uit Zuid-Afrika werden tijdens een avondje stappen vermoord. De dader(s) gaan vrijuit. Zij verdienen gerechtigheid.

  Onderteken een brief
 • Gustavo Gatica

  Politie maakte Gustavo blind

  Student Gustavo uit Chili werd tijdens een demonstratie door de politie in zijn gezicht geschoten met rubberkogels. Hij werd daardoor blind. Gustavo moet gerechtigheid krijgen.

  Onderteken een brief

Aantal brieven verstuurd:

© © Getty

Brieven schrijven werkt!

Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty sturen mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Amnesty zorgt ervoor dat al die brieven op de juiste plek terechtkomen. In de brievenbus van machthebbers die mensenrechten schenden. Zo zetten we hen onder druk om onrecht te stoppen en geven we de mensen voor wie we actievoeren moed.

Samen maken we echt een verschil. Geen twijfel mogelijk!

Jouw brief kan iemands leven veranderen

Doe nú mee