Voor deze jongeren hebben we geschreven

Deze campagne is verlopen

Ruim 330.000 brieven en kaarten!

Tijdens Write for Rights 2019 zijn in Nederland meer dan 330.000 brieven en kaarten verstuurd om een einde te maken aan discriminatie, onterechte gevangenschap en ander onrecht. Iedereen die mee heeft geschreven: heel veel dank! We voerden actie voor deze tien jongeren. Deze acties zijn nu verlopen.

 • Nasu's huis werd platgewalst

  De huizen van Nasu en 30.000 anderen uit Nigeria werden door de regering onaangekondigd platgegooid voor nieuwbouw. Nasu heeft recht op een veilige plek om te wonen.

  Onderteken een brief
 • Een schoner milieu voor Grassy Narrows

  Leden van de Canadese gemeenschap van Grassy Narrows zijn ziek door giftig kwik. Roep de Canadese premier op zijn belofte na te komen om het gif op te ruimen.

  Onderteken een brief
 • Yasaman in cel vanwege hoofddoek

  De Iraanse Yasaman kreeg 16 jaar cel omdat ze zonder sluier actievoerde tegen de verplichte hoofddoek. Yasaman moet onmiddellijk vrijkomen.

  Onderteken een brief
 • Marinel wil een menswaardig bestaan

  Een orkaan verwoestte het dorp van de Filipijnse Marinel. Na 6 jaar is er nog steeds gebrek aan eten, stroom en onderdak. De president moet dit meteen oplossen.

  Onderteken een brief
 • Magai zit in de dodencel

  Magai (15) uit Zuid-Sudan schoot per ongeluk zijn neef dood. Hij kreeg de doodstraf voor moord. De regering van Zuid-Sudan moet het doodvonnis schrappen.

  Onderteken een brief
 • José werd onterecht opgepakt

  José uit Mexico kwam ongewild in een opstootje terecht. De politie arresteerde en sloeg hem en gaf een boete. Roep de autoriteiten op om de agenten te berechten.

  Onderteken een brief
 • Yiliyasijiang zit in een strafkamp

  Yiliyasijiang uit China is een islamitische Oeigoer. Hij zit in een geheim kamp, waar hij gehersenspoeld wordt. Yiliyasijiang moet meteen worden vrijgelaten.

  Onderteken een brief
 • 25 jaar cel voor Sarah en Seán

  Sarah en Seán kunnen 25 jaar cel krijgen omdat ze in Griekenland vluchtelingen uit zee redden. De Griekse overheid moet de aanklachten tegen hen laten vallen.

  Onderteken een brief
 • Ibrahim Ezz El-Din uit Egypte is een van de mensen voor wie tijdens Write for Rights 2019 wordt geschreven

  Ibrahim was 167 dagen spoorloos

  Activist Ibrahim Ezz El-Din uit Egypte verdween na zijn arrestatie. Hij zegt te zijn gemarteld om informatie van hem te krijgen. De politie ontkent dat zij Ibrahim gevangenhield.

  Onderteken een brief
 • Emil Ostrovko

  Emil in de cel voor ‘drugsmisdrijf’

  Emil uit Wit-Rusland kreeg 8 jaar cel. Hij was koerier, maar wist niet dat er drugs in zijn pakketjes zaten. Roep de Wit-Russische regering op Emil vrij te laten.

  Onderteken een brief