© Privefoto

Leerlingen

Amnesty zet zich in voor mensenrechten. We komen op tegen onrecht met onderzoek, acties, handtekeningen inzamelen en brieven sturen. Ook jij kan ons daarbij helpen. Hoe? Door je spreekbeurt of werkstuk over ons te houden, een actie te organiseren of maatschappelijke stage te lopen. Je kunt de materialen gratis bij ons bestellen.

 

Spreekbeurt en werkstuk

We helpen je graag bij het maken van je spreekbeurt of werkstuk. We hebben informatie en filmpjes over de volgende onderwerpen:

 • © Amnesty International
  Spreekbeurt en werkstuk

  Ammnesty International

  Lees meer
 • Demonstratie Istanbul 10
  © Amnesty International
  Spreekbeurt en werkstuk

  Vrije meningsuiting

  Lees meer
 • Migranten op een overvolle boot in de Middellandse Zee in mei 2016.
  © Italian Navy / Marina Militare / Anadolu Agency / Getty Images
  Spreekbeurt en werkstuk

  Vluchtelingen

  Lees meer
 • © Sanjit Das / Panos
  Spreekbeurt en werkstuk

  Kinderrechten

  Lees meer
 • © LAWILINK / Amnesty International
  Spreekbeurt en werkstuk

  Discriminatie

  Lees meer
 • Voormalige Congolese kindsoldaat
  © Mads Nissen / Panos / HH
  Spreekbeurt en werkstuk

  Kindsoldaten

  Lees meer
 • © Tom Stoddart / Getty Images
  Spreekbeurt en werkstuk

  Kinderarbeid

  Lees meer

Schrijf een groetenkaart aan een activist!

De nieuwe GRTZ! kaarten zijn binnen! Dit is de kans voor jou en jouw klas om in actie te komen en onderdrukte activisten te steunen. Bestel de GRTZ! en schrijf persoonlijke kaartjes aan mensen die jouw steun hard kunnen gebruiken. Tekenen mag ook!

Een van de GRTZ! kaarten kan geschreven worden aan Aser Mohamed uit Egypte.  Hij is pas 14 jaar en heeft een gevangenisstraf van 15 jaar gekregen. Dit alles volledig onterecht. Hij kan jullie steun en support goed gebruiken!

Bestel de  GRTZ!
Amnesty-medewerkers op het kantoor in Amsterdam
© Marieke Wijntje / Amnesty International

Maatschappelijk stage

Ben je op zoek naar een maatschappelijke stage? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je begint altijd met een e-learning en kiest daarna voor de MAS die bij je past. Ga jij een gastles verzorgen op je oude basischool? Of organiseer je liever een schrijfactie? Heb je zelf een spannende actie bedacht voor Amnesty? Laat het ons weten, dan kijken wij of we je kunnen helpen bij de uitvoering. Bijna alles kan, behalve stage lopen op ons kantoor. Maar geloof ons: dat zou je ook maar saai vinden.

Kijk wat jij kan doen voor Amnesty

Alles over mensenrechten in 2 minuten

Amnesty Educatie is altijd op zoek naar de meest begrijpelijke manier om mensenrechten uit te leggen. Een filmpje werkt altijd goed!

Amnesty International Zwitserland heeft een geweldig leuk animatiefilmpje gemaakt over mensenrechten. Hierin wordt in twee minuten (bijna) alles verteld wat je moet weten over mensenrechten. Je kunt dit filmpje laten zien als je een spreekbeurt houdt over een van bovenstaande thema’s. Hopelijk vinden jullie dit filmpje net zo leuk als wij!

 
 

 

VOLG ONS NU OP INSTAGRAM

Blijf op de hoogte!