© 2020 Pierre Crom

Leerlingen

 

Filmpjes en informatie voor jouw werkstuk of spreekbeurt

We helpen je graag bij het maken van je spreekbeurt of werkstuk met  informatieboekjes en filmpjes over verschillende onderwerpen. Je kunt de boekjes downloaden of gratis bestellen, en van de filmpjes kun je fragmenten laten zien op het digiboard.

 • Amnesty ondersteunt vier Nigeriaanse weduwen die in Den Haag een rechtszaak aanspanden tegen Shell voor ,edeplichtigheid aan de executie van hun echtgenoten: de Ogoni Nine, 12 februari 2019.

  Amnesty International

  educatie spreekbeurt

  Dat Amnesty International opkomt voor de rechten van de mens wist je misschien wel. Maar hoe doen we dat? Hoe…

  Lees meer
 • Actie campagne #letstalkaboutyes

  Vrij om te zeggen wat je denkt

  educatie spreekbeurt

  Jouw spreekbeurt over vrije meningsuiting? Amnesty heeft een informatieboekje gemaakt waar alles in staat wat je moet weten.  Je hebt…

  Lees meer
 • Migranten op een overvolle boot in de Middellandse Zee in mei 2016.

  Vluchtelingen spreekbeurtboekje

  educatie spreekbeurt

  Lees meer
 • Kinderrechten

  educatie spreekbeurt

  Lees meer
 • Discriminatie

  educatie spreekbeurt

  Lees meer
 • Voormalige Congolese kindsoldaat

  Kindsoldaten

  educatie spreekbeurt

  Lees meer
 • Kinderarbeid

  educatie spreekbeurt

  Lees meer
© Amnesty International

Schrijf een groetenkaart aan een activist!

Dit is de kans voor jouw klas om in actie te komen en onderdrukte activisten te steunen. Bestel de GRTZ! en schrijf persoonlijke kaartjes aan mensen die jouw steun hard kunnen gebruiken. Tekenen mag ook!

Bestel de  GRTZ!
Amnesty-medewerkers op het kantoor in Amsterdam
© Marieke Wijntje / Amnesty International

Maatschappelijk stage

Ben je op zoek naar een maatschappelijke stage? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je begint altijd met een e-learning en kiest daarna voor de MAS die bij je past. Ga jij een gastles verzorgen op je oude basischool? Of organiseer je liever een schrijfactie? Heb je zelf een spannende actie bedacht voor Amnesty? Laat het ons weten, dan kijken wij of we je kunnen helpen bij de uitvoering. Bijna alles kan, behalve stage lopen op ons kantoor. Maar geloof ons: dat zou je ook maar saai vinden.

Kijk wat jij kan doen voor Amnesty

Alles over mensenrechten in 2 minuten

Amnesty Educatie is altijd op zoek naar de meest begrijpelijke manier om mensenrechten uit te leggen. Een filmpje werkt altijd goed!

Amnesty International Zwitserland heeft een geweldig leuk animatiefilmpje gemaakt over mensenrechten. Hierin wordt in twee minuten (bijna) alles verteld wat je moet weten over mensenrechten. Je kunt dit filmpje laten zien als je een spreekbeurt houdt over een van bovenstaande thema’s. Hopelijk vinden jullie dit filmpje net zo leuk als wij!

 
 
 

VOLG ONS NU OP INSTAGRAM

Blijf op de hoogte!