Alfred van de kinderrechtenreis

De KinderrechtenReis introductie

Oud, jong, groot, klein: de mensenrechten gelden voor ons allemaal. De mensenrechten zeggen bijvoorbeeld dat iedereen gelijk is en dat niemand mishandeld mag worden. De mensenrechten zijn heel belangrijk, maar kinderen kunnen soms best wat extra bescherming gebruiken. Daarom zijn er kinderrechten!

Je hebt het recht om naar school te gaan, maar ook het recht om te spelen. Als je ziek bent heb je recht op verzorging en kinderarbeid is verboden. In het Verdrag voor de Rechten van het Kind staat ook wat anderen moeten doen om voor kinderen te zorgen. De regering moet kinderen beschermen tegen mishandeling. Je ouders moeten zorgen voor een goede opvoeding. Sommige kinderen hebben recht op extra bescherming, zoals zieke kinderen, weeskinderen of kinderen die vluchteling zijn.

25 jaar Kinderrechten

Het Verdrag voor de Rechten van het Kind bestaat al sinds 1989. De kinderrechten geven je recht op onderwijs, zorgen er voor dat je vrije tijd mag hebben en stellen je vrij van kinderarbeid. Deze rechten gelden voor alle kinderen ter wereld. Dus ook voor jou! Er is toch nog een hoop mis met de kinderrechten. Kom daarom in actie en houd je spreekbeurt over kinderrechten! Vraag het spreekbeurtpakket aan via jongeren@amnesty.nl

Terug naar De kinderrechtenreis: clips over kinderrechten wereldwijd.