KinderrechtenReis

Kinderen hebben het recht hun rechten te kennen.

De KinderrechtenReis bevat twee lessen, die onafhankelijk van elkaar gegeven kunnen worden. De leerlingen gaan op WereldReis of maken een TijdReis. Tijdens de WereldReis lezen de leerlingen over tien rechten van kinderen in andere landen, ze maken ‘foto’s’ van hun ervaringen en schrijven in hun logboek. Verder kiezen ze per groepje twee landen uit waar ze zich verder in verdiepen middels het maken van opdrachten en nadenkertjes. De les wordt klassikaal afgesloten met een spel.

De KinderrechtenReis kan een uitstekende basis zijn voor een thema- of projectweek die over milleniumdoelen, ontwikkelingslanden of kinderrechten gaat. Ook zonder thema- of projectweek kan de KinderrechtenReisKoffer in de klas staan en kunnen leerlingen er gedurende het schooljaar uit werken. Het lespakket sluit aan bij verschillende kerndoelen zoals Taal en Orientatie op jezelf en de wereld. Dit materiaal sluit aan bij ons lesmateriaal voor groepen 5 & 6 ‘Kinderen die gewoon kind willen zijn’.

De fullcolour leerling- en docentmaterialen worden aangeleverd in de KinderrechtenKoffer, één doos geschikt voor 32 leerlingen. Dit pakket is bestemd voor groepen 7 en 8 maar kan ook gebruikt worden in de brugklassen, met name VMBO (GL en T).

Bekijk hier de filmpjes Bestel het lespakket

Blijf op de hoogte van alles wat we doen via instagram!