© Privéfoto via VKontakte

Tsjetsjenië moet Idris Arsamikov onmiddellijk vrijlaten!

In levensgevaar omdat hij lhbti’er is

Idris Arsamikov (28) uit Tsjetsjenië, een deelrepubliek van Rusland, wordt al een jaar lang herhaaldelijk zonder reden opgepakt en gemarteld omdat hij homoseksueel is. Op 15 februari werd hij wéér opgepakt en aangeklaagd voor verzonnen aanklachten van ‘fraude’. Die tactiek zet de Tsjetsjeense politie vaak in om onschuldige mensen op te pakken. Het is sindsdien niet bekend waar Arsamikov zich bevindt.

Roep de Tsjetsjeense autoriteiten op om de Idris Arsamikov onmiddellijk vrij te laten en hem te beschermen tegen geweld.

In 2018 vluchtte Arsamikov naar Nederland. Tsjetsjenië was niet meer veilig voor hem vanwege het brute – en soms dodelijke – geweld tegen lhbti’ers. Vorig jaar keerde Arsamikov terug naar Tsjetsjenië om zijn vaders begrafenis bij te wonen. Eenmaal in Tsjetsjenië nam de politie al zijn buitenlandse papieren in en kon hij niet meer terug naar Nederland.

Lees hier de volledige informatie.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Stuur een e-mail