© Copyright Pierre Crom

Check de aftermovie van Checkpoint Changemakers!

Precies een maand geleden, van 20 tot 22 september, spendeerden ongeveer 50 jongeren hun weekend in Soest. Dit was niet zomaar een weekend, het was het jongerenweekend van Amnesty: Checkpoint Changemakers. Ze checkten op 20 september in met hun interesse in onrecht en checkten op 22 september uit als activist, als Changemaker.

Het hele weekend lang hebben ze workshops gevolgd over mensenrechten, campagne voeren, social media, lobbyen en natuurlijk activisme. Op zaterdag hebben ze het verhaal van Nasu gehoord, hij is een van de jongeren waar we ons voor inzetten tijdens de Write for Rights.

Op zondag 22 september 2019 was het dan zo ver. De Changemakers stonden met kapotte deuren verspreid over het Domplein in Utrecht. Deze kapotte deuren stonden voor elk verwoest leven in Lagos. Naast de deuren zaten de activisten met tape over hun mond op de grond, representatief voor de mensen in Lagos die machteloos zijn tegenover de Nigeriaanse regering.

Tegelijkertijd werden handtekeningen verzameld met een petitie voor Nasu. Het resultaat? Meer dan 680 handtekeningen!

Quote Checkpointers: “We zijn iedereen die getekend heeft erg dankbaar en we hopen dat we op deze manier mensen bewuster hebben gemaakt van de situatie in Lagos.”

Bekijk hier het filmpje van Checkpoint Changemakers!