Goed dat je met jouw school, klas of leerlingen meedoet met Write for Rights.

Elk jaar tijdens de Write for Rights-schrijfactie zetten duizenden leerlingen door het hele land zich in voor mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze onterecht vastzitten of worden bedreigd. Ze schrijven brieven naar autoriteiten en sturen groetenkaartjes om mensen een hart onder de riem te steken.

Op scholen besteden we aandacht aan de verhalen van vijf mensen. Leerlingen verdiepen zich in hun verhaal en leren zo van alles over mensenrechten en waarom het belangrijk is om in actie te komen tegen onrecht.

Wil jij meedoen met Write for Rights en ook samen met jouw leerlingen brieven schrijven? Meld je dan aan om een schrijfactie te organiseren. Op het formulier kun je gelijk onze handige materialen bestellen (tot en met 18 december). Daarmee maak je in een handomdraai van jouw actie een daverend succes.

Benieuwd naar de materialen? Kijk dan hier. Een aantal materialen zijn ook digitaal beschikbaar. Kijk daarvoor op onze pagina met educatiemateriaal bij Write for Rights op School!