Over Wordt Vervolgd

Wordt Vervolgd is het tweemaandelijkse magazine over mensenrechten, uitgegeven door Amnesty Nederland. De redactie werkt met onafhankelijke journalisten, en heeft een onafhankelijk redactiestatuut. Waarom we zo hechten aan die onafhankelijkheid? Dit kun je zien als een tastbare uiting van Amnesty’s gehechtheid aan de vrijheid van meningsuiting: ingenomen standpunten in het magazine vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs die van Amnesty International.

01Coverwv22023
Cover van het April/Mei-nummer van Wordt Vervolgd

Naast reportages, interviews, analyses, columns, fotoverhalen en cultuurtips over ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten in binnen- en buitenland besteden we ook aandacht aan het werk van Amnesty, om dat voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Via journalistieke verhalen vraagt Wordt Vervolgd aandacht voor mensenrechten en wil het het debat over dit onderwerp stimuleren. 

Zes magazines per jaar

Wordt Vervolgd verschijnt zes keer per jaar als gedrukt magazine, oftewel iedere twee maanden. Leden van Amnesty ontvangen Wordt Vervolgd standaard twee keer per jaar, in de winter en in de zomer. Wil je alle zes de edities van Wordt Vervolgd thuis ontvangen? Dat kan vanaf een donatie van 30 euro per jaar. Klik hier om je aan te melden.

Actie (juni/juli 2023): ontvangers van de editie van juni/juli 2023 die lid zijn van Amnesty of zich als vrijwilliger hebben ingezet voor Write for Rights 2022, kunnen gratis alle zes edities van Wordt Vervolgd per jaar thuis ontvangen. Klik hier om je hiervoor aan te melden.

Wordt Vervolgd Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks actuele artikelen in je mailbox

Stage

Wil je stage lopen bij Wordt Vervolgd? Bekijk hier de vacature.

Colofon

Redactie Padu Boerstra (hoofdredacteur), Brechtje Keulen, Zwaan Lakmaker, Steven Musch
Redactiestagiair
Fotoredactie Lotti Pronk 
Vormgeving Heijdens Karwei
Webdesign Stu Stu Studio
Redactieraad Marjon Bolwijn, Teun Gautier, Bart Stapert, Naema Tahir
Advertentie-acquisitie Henriëtte Thomassen (info@yuno.nl)

Bekijk hier het overzicht met onze medewerkers.

Contact

Voor vragen over of reacties op Wordt Vervolgd:
Redactie
wordtvervolgd@amnesty.nl 
Postbus 1968
1000 BZ Amsterdam 

Voor nieuwe abonnementen en praktische vragen over bestaande abonnementen, bezorging, betaalwijze en Amnesty-lidmaatschap:
Servicecentrum 
amnesty.nl/service
servicecenter@amnesty.nl
020 – 626 44 36