Manon Stravens

Manon Stravens

Manon Stravens (1977) is journalist, onderzoeker en schrijver met wortels in tien jaar ontwikkelingswerk. Ze studeerde ontwikkelingsstudies en journalistiek. Ze werkte vier jaar in Mali en schrijft graag over mensenrechten en eerlijk ondernemen. Ze maakte vele reportages, o.a. voor Wordt Vervolgd, en is auteur van de boeken De opstand van Boko Haram en Bamako Bonjour. Momenteel werkt ze als onderzoeksjournalist voor cultureel centrum De Balie en legt ze haar eigen stad Amsterdam onder de loep. Meer over Manon Stravens: www.manonstravens.nl

 

Artikelen van Manon Stravens:

 • Marechaussee ziet ‘niet-Nederlands uiterlijk’ als potentieel risico

  Achtergrond

  De marechaussee mag mensen mede controleren op basis van huidskleur. Dat is discriminatie, zeggen ngo’s die de marechaussee voor de rechter slepen.

  Lees meer
 • Audrey Gaughran, directeur SOMO

  ‘Ik wil hun macht begrijpen. En breken’

  Interview

  Audrey Gaughran, directeur van onderzoeksorganisatie SOMO, vindt het ongelooflijk hoe multinationals in ontwikkelingslanden nog steeds zoveel schade kunnen aanrichten en denken ermee weg te komen. Haar missie: hun macht achter de schermen blootleggen.

  Lees meer
 • Twitter voldoet voor hen niet meer

  In beeld

  Lees meer
 • Seks tegen de wil: waarom dat in de nieuwe wet ook als verkrachting moet berecht

  Achtergrond

  ‘Er bestaan nog steeds zoveel mythes over seks: dat je niet echt verkracht bent als je je niet verzet hebt. Dat iemand recht zou hebben op seks.’

  Lees meer
 • Stratumseind

  Hoe Eindhoven haar uitgaanspubliek als proefkonijn gebruikt

  Reportage

  Het uitgaanspubliek op het Stratumseind lijkt zich weinig druk te maken om de technologie die Eindhoven inzet. Schendt deze proeftuin het recht op privacy?

  Lees meer
 • ‘De EU moet Polen en Hongarije in het gareel houden.’ Argumenten voor en tegen

  Artikel

  Wat moet de Europese Unie met lidstaten als Polen en Hongarije, die hun rechtsstaat aanvallen? Aanpakken met harde sancties,…

  Lees meer
 • De rol van Nederland in de vuile palmolie-industrie

  Achtergrond

  Palmolie lijkt de ideale grondstof maar rechten van plantagewerknemers en omwonenden worden geschonden. Waarom investeren Nederlandse banken in deze sector?

  Lees meer
 • Directeur Amnesty Hongarije, Julia Ivan

  ‘Jullie belastinggeld gaat naar dit corrupte regime’

  Interview

  Mensenrechtenorganisaties in Hongarije liggen onder het huidige rechts-nationalistische regime van Orbán zwaar onder vuur.

  Lees meer
 • Detentiecentrum in Rotterdam

  Vreemdelingendetentie – zonder strafblad in de Nederlandse cel

  Achtergrond

  Meer dan drieduizend uitgeprocedeerde asielzoekers en mensen zonder verblijfsvergunning zitten in vreemdelingendetentie, in afwachting van hun uitzetting.

  Lees meer